AKZM pjesë e “Panairit të Punës dhe Karrierës 2023”, organizuar nga UAMD

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura u bë pjesë e Panairit të Punës dhe Karrierës, organizuar nga Fakulteti i Biznesit, pjesë e Universitetit “Aleksandër Moisiu”, Durrës. “Ndërkombëtarizimi i tregut të punës dhe kualifikimi cilësor i brezave të rinj” ishte tema e forumit të ngritur në këtë panair, ku pjesë e panelit ishte edhe drejtoresha e […]

Realizohet ”Censusi i Pelikanëve” për vitin 2023

Është zhvilluar “Censusi i Pelikanëve” në 7 Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura, në bashkëpunim edhe me ekspertë ornitologë, organizata mjedisore, shoqëri civile, si edhe vullnetarë të shumtë. Procesi i numërimit kryhet në vendet e paracaktuara për këtë qëllim. Censusi i pelikanëve në Shqipëri është realizur për herë të parë në vitin 2020, në formën […]

Mbahet në Ulëz Komiteti i Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura

Është mbajtur në Qendrën e Informacionit Ulëz, mbledhja e Komitetit të Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura. Nën drejtimin e Prefektit të Qarkut Dibër Z. Nexhbedin Shehu dhe me pjesëmarrjen e Drejtoreshës së Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, Znj. Daniel Pirushi, u pasqyrua situata aktuale, problematikat si dhe vizioni për të ardhmen e Parkut Natyror […]

Kremtohet “Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit” në Zonat e Mbrojtura

22 Maj, njihet edhe si Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit, thesarit të çmuar të zonave të mbrojtura. Me rritjen e sipërfaqes së zonave të mbrojtura në Shqipëri synojmë të shtojmë në listën tonë të mbrojtjes dhe zhvillimit të qendrueshëm më shumë elementë të diversitetit biologjik.     Në kuadër të kësaj dite, 12 Drejtoritë Rajonale të Zonave […]

Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit në Parkun Kombëtar “Mali i Dajtit”

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Biodiversitetit, së bashku me specialistët e AdZM Tiranë dhe studentët e Universitetit Bujqësorë të Tiranës, dega “Menaxhim i Zonave të Mbrojtura”, eksploruam në të gjitha dimensionet e tij, Parkun Kombëtar “Mali i Dajtit”.     Në territorin e Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”, janë identifikuara rreth 991 lloje bimësh enëzore. Larmishmëria e florës dhe […]

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura u bë pjesë e Panairit të VIII-të të Karrierës, organizuar nga Universiteti Bujqësor i Tiranës.

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura u bë pjesë e Panairit të VIII-të të Karrierës, organizuar nga Universiteti Bujqësor i Tiranës. Ishte një kënaqësi e veçantë të njiheshim dhe të shkëmbenim njohuritë tona me studentë,të cilët janë e ardhmja e zhvillimit të qendrueshëm të zonave të mbrojtura dhe mjedisit në Shqipëri. Një moment i rëndësishëm […]

Mbahet në Tiranë Forumi Ndërkombëtar i Turizmit

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Turizmit organizon më datat 3, 4 dhe 5 prill në Tiranë forumin ndërkombëtar të turizmit “FESTA—The Future of Environmental and Sustainable Tourism”.  Në këtë organizim të nivelit të lartë marrin pjesë Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit Mirela Kumbaro, Sekretari i Përgjithshëm i UNWTO (Organizatës Botërore […]

AKZM dhe UNDP zhvillojnë trajnimin e përbashkët

Në vijim të mbështetjes së ofruar nga UNDP për Agjencinë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, mbi reduktimin e hendekut të financimit të Zonave të Mbrojtura dhe përmirësimin e efektivitetit të menaxhimit të tyre, u zhvillua një trajnim me stafin e 12 Administratave Rajonale të Zonave të Mbrojtura. Fokusi i trajnimit të stafit ishte në vendosjen e marrëdhënieve […]

Monitorim i cilësisë së ujërave në zonat e mbrojtura detare dhe bregdetare

Në kuadër të Ditës Botërore të Ujit, programit për monitorimin e cilësisë së ujërave në zonat e mbrojtura detare dhe bregdetare të qarkut Vlorë dhe Lumit Seman, i bashkohet edhe Agjencia e Menaxhimit të Burimeve Ujore, ku së bashku realizuam monitorime në: -Liqenin e Butrintit; -Burimin e Syrit të Kaltër; -Parkun Natyror Detar të Porto […]

Shpallet “Park Kombëtar” Lumi Vjosa, mbretëresha e lumenjve evropianë

Vjosa u shpall i pari Park Kombëtar i një lumi të egërnë Europë në një ceremoni që finalizoi punën e përbashkët dhe disavjeçare të Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, në bashkëpunim me Patagonia, IUCN, organizatat mjedisore dhe shumë aktorë të tjerë të shoqërisë. Lumit Vjosa-Aoös, nga burimi i tij deri te derdhja në det, duke përfshirë edhe […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM