Vjosa Park Kombëtar, Kumbaro vizitë zyrtare në Athinë

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit Mirela Kumbaro Furxhi gjatë vizitës së saj zyrtare në Athinë u takua me ministrin e Mjedisit dhe Energjisë së Greqisë, Kostas Skrekas së bashku me zëvendësministrin Giorgos Amiras ku diskutuan për shpalljen e lumit Vjosa Park Kombëtar dhe bashkëpunimin për të krijuar parkun ndërkufitar Vjosa-Aoos.   Së shpejti do të nënshkruhet një […]

100 vjetori i Shërbimit Pyjor Shqiptar, Kumbaro: Viti 2024 “Viti i Pyjeve”

Në kuadër të 100-vjetorit të Shërbimit Pyjor Shqiptar u mbajt një ceremoni në Universitetin Bujqësor të Tiranës, ku Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro vlerësoi punën e bërë përgjatë viteve në administrimin dhe mbrojtjen e pyjeve, si dhe i përgëzoi për ixhinjerët e vjetër të pyjeve, mes tyre dhe shefin e sektorit të menaxhimit […]

Vijon bashkëpunimi i shkëlqyer midis Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura dhe Prespa Ohrid Nature Trust – PONT

Pas përfundimit me sukses të granteve të planifikuara në vitin 2022, drejtoresha e AKZM, znj. Daniel Pirushi dhe drejtoresha ekzekutive e PONT, znj. Mirjam de Koning nënshkruan marrëveshjen e përbashkët, mbi miratimin e 4 granteve për vitin 2023 për 4 zona të mbrojtura në fokus të PONT, siç janë: Parku Natyror Korab-Koritnik, Parku Kombëtar Alpet […]

Zhvillohet në Shqipëri Censusi Ndërkombëtar i Shpendëve Ujor 2023

Në datat 14-15 Janar 2023 është zhvilluar në Shqipëri si edhe në 142 vende të botës, Censusi Ndërkombëtar i Shpendëve Ujor. Mbështetur në Konventat Ndërkombëtare dhe legjislacionin shqiptar për mbrojtjen e faunës së egër, Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura prej vitesh është përfshirë në realizimin e këtij censusi. Rreth 97 ekspertë nga 12 drejtoritë […]

“CARE4BlueSea” një tjetër projekt madhor me impakt në pastërtinë e lumit Vjosa

Banka Botërore ka ndërmarrë një projekt të ri të quajtur “Mjedis i pastër dhe i qëndrueshëm për një det blu”, ose ndryshe CARE4BlueSea. Projekti synon të pastrojë nga ndotjet Lumin Vjosa dhe vijën bregdetare të Vlorës, nëpërmjet investimeve për sistemin e kanalizimeve dhe mbetjeve të ngurta.   Fundviti shënoi mbylljen e vlerësimit të projektit, pas zhvillimit edhe […]

Vijon puna mbi rehabilitimin e Qendrës së Vizitorëve Pogradec

Përgjatë vitit 2023, Qendra më e re e vizitorëve, financuar nga projekti i KFW, do të jetë pikëndalesa juaj e domosdoshme, për t’u informuar mbi gjithçka mund të vizitoni rreth qarkut të Korçës. Një zonë e pasur me vlera natyrore dhe kulturore të shumëllojshme dhe me turizëm gjithëvjetor. Qendra synon të jetë gjithashtu një pikë lidhëse […]

Vjosa Lumi i Egër – Park Kombëtar – Vizioni dhe Studimi i Fizibilitetit

Pas një pune intensive gjashtë mujore të ekipit prej 30 ekspertësh kombëtarë dhe ndërkombëtarë, u paraqit sot pranë Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura dokumenti “Vjosa Lumi i Egër – Park Kombëtar – Vizioni dhe Studimi i Fizibilitetit”. Ky dokument iu dorëzua Drejtores së Përgjithshme të AKZM znj. Daniel Pirushi, nga Koordinatorja kombëtare e projektit […]

Takim me delegacionin gjerman, partnerët tanë të rëndësishëm në nismat dedikuar mjedisit dhe turizmit

Në ditët e fundit të këtij viti, zhvilluam një takimi me delegacionin gjerman, partnerë shumë të vyer dhe mbështetës të fuqishëm të nismave, dedikuar mjedisit dhe turizmit.   Mirëpritëm Heike Backofen-Warnecke, drejtuese e divizionit për Europën Juglindore dhe Lindore në Ministrinë Federale për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim në Gjermani, si edhe drejtues e përfaqësues nga KfW, […]

Dëgjesë publike mbi “Planin e Integruar të Menaxhimit të Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit””

Është mbajtur në Dajt dëgjesa publike mbi “Planin e Integruar të Menaxhimit të Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”.   Duke e konsideruar me vlerë kontributin dhe mendimin e gjithësecilit, drejtoresha e AKZM, znj. Daniel Pirushi është duke ndjekur hap pas hapi të gjitha shqetësimet dhe propozimet e sugjeruara nga komuniteti lokal, përfaqësues të institucioneve dhe […]

Montreal/ Dakordësohet marrëveshja e bashkëpunimit me Turqinë

Turqia do të jetë mikpritësja e ardhshme e COP16. Përgjatë qëndrimit në Montreal, Ministrja Kumbaro zhvilloi një takim me Ministrin e Bujqësisë dhe Pyjeve Vahit Kirişci, dedikuar pyjeve dhe zona të mbrojtura, në të cilin u dakordësua arritja e një marrëveshje bashkëpunimi.   Një marrëveshje e cila synon të sigurojë:   Trajnime për specialistët, në një […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM