Vjosa në UNESCO – Workshop i grupit këshillimor teknik

Tryeza e gjelbër e datës 13 qershor 2024, ishte takimi i radhës i dedikuar programit “Njeriu dhe biosfera – Vjosa në UNESCO”. Përfaqësues institucionesh vendore dhe të varësisë janë mbledhur pranë mjediseve të “Shtëpia e Evropës” për t’u bërë pjesë e diskutimit të programit për futjen e Vjosës në UNESCO. Programi është paraqitur nga znj. […]

Programi “Njeriu dhe biosfera” Vjosa në UNESCO

Programi “Njeriu dhe biosfera” Vjosa në UNESCO ishte tema e tryezës së gjelbër, organizuar më datë 27 maj pranë mjediseve të Fakultetit të Shkencave Natyore dhe Humane, të qytetit të Korçës. Pjesë shumë e rëndësishme e panelit kryesor ishin Znj. Monica Merino, përfaqësues e UNDP-së në Shqipëri, Znj. Daniel Pirushi, Dretjor i përgjithshëm AKZM, Z. […]

Censusi ndërkombëtar i shpendëve ujorë dimërues

Për të tetin vit në vendin tonë realizohet censusi për shpendët ujorë dimërues. Procesi i vrojtimit, monitorimi dhe numërimi i popullatave të shpendëve dimërues, përkrah vendit tonë u zhvillua në 143 shtete të tjerë. Tryeza e datës 25 janar na mblodhi në Zogaj të Shkodrës, në vendin që dikur quhej Latia. Me praninë e Prefektes […]

Bota e egër përmes fotografisë

Nisma disa muajshe “Tryeza e gjelbër” po gjen kushtet e përshtatshme për t’u zhvilluar në zonat e mbrojtura në të gjithë vendin. Tryeza mbledh rreth saj dashamirës, ekspert, donator dhe miq të mirë; për të diskutuar çështje dhe sfida, të cilat evidentohen dita-ditës pranë ZM-ve dhe zonat përreth tyre. Që prej muajt qershor AKZM së […]

Modelet e menaxhimit të integruar të burimeve ujore

“Tryeza e gjelbër”, e datës 20 shtator 2023 mirëpriti përfaqësues nga Bashkia Milano, kompaninë e shërbimeve inxhinierike MM Spa, AKM, AMBU, Bashkia Tiranë, Prefektura Vlorë, Agjencia Italiane për Bashkëpunim dhe Zhvillim, Ambasada Italiane, CESVI, organizata CELIM Shqipëri, Universiteti Bujqësor i Tiranës, përfaqësues të shoqërisë civil dhe të tjerë. Kjo ishte tryeza e katërt, e cila […]

Miqtë e tryezës mbildhen në Sazan për ekonominë blu

“Tryeza e gjelbër” e muajit gusht, udhëtoi drejt ishullit të Sazanit. U takuam me miqtë tanë, nga institucione, donatorë, biznese detare, shoqëria civile dhe media, në mjediset e një anijeje, për të folur mbi rolin dhe peshën që zënë zonat e mbrojtura detare në ekonominë blu. Vija jonë bregdetare është një prej zonave më të […]

Roli i emergjencave civile në zonat e mbrojtura

“Tryeza e gjelbër” në rendjen e 2-të të saj, për muajin korrik qëndroi pranë mjediseve të Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”. Së bashku me Znj. Daniel Pirushi (Drejtor i Përgjithshëm i AKZM-së), Z. Robert Hysenllari (Drejtor i Gatishmërisë dhe Përgjegjës ndaj Emergjencave pranë AKMC-së), Z. Artur Kala (Drejtori i Përgjithshëm i AKP-së), Z. Leonidha Peri […]

Nisma më e re e AKZM-së, “Tryeza e Gjelbër”

“Roli i sigurisë dhe mbrojtjes në imazhin e një destinacioni turistik” “Tryeza e Gjelbër” nisma më e re e Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, tashmë ka nisur rrugëtimin e saj. Në datën 30 qershor u realizua takimi i parë, pranë mjediseve të “Europe House”. Në tryezë mirëpritëm miqtë tanë, me dëshirën dhe pasionin e […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM