Workshop i Grupit Këshillimor Teknik Lokal – Vjosa në UNESCO

Është mbajtur në Tepelenë takimi i grupit teknik lokal, në kuadër të procesit të punës për përgatitjen e dosjes teknike të nominimit të Luginës së Vjosës, Rezervë Biosfere nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit dhe Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura. Përgatitja e dosjes teknike do të ndjekë një proces të rreptë dhe të standardizuar […]

Programi “Njeriu dhe biosfera” Vjosa në UNESCO

Programi “Njeriu dhe biosfera” Vjosa në UNESCO ishte tema e tryezës së gjelbër, organizuar më datë 27 maj pranë mjediseve të Fakultetit të Shkencave Natyore dhe Humane, të qytetit të Korçës. Pjesë shumë e rëndësishme e panelit kryesor ishin Znj. Monica Merino, përfaqësues e UNDP-së në Shqipëri, Znj. Daniel Pirushi, Dretjor i përgjithshëm AKZM, Z. […]

Censusi i Pelikanit Kaçurrel për Evropën juglindore

Është zhvilluar për vitin 2024 “Censusi i Pelikanit Kaçurrel për Evropën juglindore”. Në zbatim të të gjitha protokolleve të nevojshme, specialistë nga disa prej AdZM-ve në bashkëpunim me PPNEA, ekspertë ornitologë, përfaqësues nga organizatat mjedisore dhe dashamirës të natyrës, përfunduan me sukses procesin e vrojtimit dhe numërimit të Pelikanit kaçurrel, një prej specieve më të […]

Mbahet Tryeza e gjelbër – “Njeriu dhe biosfera” Vjosa në UNESCO

“Njeriu dhe biosfera” Vjosa në UNESCO ishte tema e tryezës së gjelbër e organizuar nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura, më datë 27 maj, pranë mjediseve të Fakultetit të Shkencave Natyore dhe Humane, të qytetit të Korçës. Në prezencë të Znj. Monica Merino, përfaqësuese e UNDP-së në Shqipëri, Znj. Daniel Pirushi, Drejtor i Përgjithëshm […]

Mbahet Komiteti i Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura Mjedisore Elbasan

Qarku Elbasan përmbyll takimin e fundit të 12-të AdZM-ve me mbledhjet e Komitetit të Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura Mjedisore. Në prezencë të Drejtorit të AdZM Elbasan z.Fatmir Brazhda, Nën Kryetarit të Bashkisë Librazhd z.Jetmir Isaku, përfaqësues nga institucione lokale, shoqëria civile, bashkëpunëtorë, etj, ndamë risitë që sjell amendimi i Ligjit për zonat e mbrojtura, […]

AKZM ORGANIZON KONSULTIM PUBLIK NË QARKUN GJIROKASTËR MBI PREZANTIMIN E “PLANIT TË INTEGRUAR TË MENAXHIMIT PËR PARKUN KOMBËTAR LUMI VJOSA” DHE MBI PROCESIN E SHPALLJES SË VJOSËS REZERVË TË BIOSFERËS, UNESCO

Pas më shumë se një viti nga shpallja e Vjosës Park Kombëtar, vijojmë ende punën tonë së bashku me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit, IUCN, Patagonia, UNESCO, me konsultimin publik mbi: 1. Miratimin e Planit të Integruar të Menaxhimit për Parkun […]

AKZM ORGANIZON KONSULTIM PUBLIK NË QARKUN VLORË MBI PREZANTIMIN E “PLANIT TË INTEGRUAR TË MENAXHIMIT PËR PARKUN KOMBËTAR LUMI VJOSA” DHE MBI PROCESIN E SHPALLJES SË VJOSËS REZERVË TË BIOSFERËS, UNESCO

Pas më shumë se një viti nga shpallja e Vjosës Park Kombëtar, vijojmë ende punën tonë së bashku me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit, IUCN, Patagonia, UNESCO, me konsultimin publik mbi: 1. Miratimin e Planit të Integruar të Menaxhimit për Parkun Kombëtar Lumi Vjosa; […]

AKZM ORGANIZON KONSULTIM PUBLIK NË QARKUN FIER MBI PREZANTIMIN E “PLANIT TË INTEGRUAR TË MENAXHIMIT PËR PARKUN KOMBËTAR LUMI VJOSA” DHE MBI PROCESIN E SHPALLJES SË VJOSËS REZERVË TË BIOSFERËS, UNESCO

Pas më shumë se një viti nga shpallja e Vjosës Park Kombëtar, vijojmë ende punën tonë së bashku me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit, IUCN, Patagonia, UNESCO, me konsultimin publik mbi: 1. Miratimin e Planit të Integruar të Menaxhimit për Parkun […]

Mbahet Komiteti i Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura Mjedisore Tiranë

Komiteti i Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura Tiranë përmbylli sot takimin në prezencë të Drejtoreshës së Përgjithshme të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura znj. Daniel Pirushi, Prefekti i Qarkut Tiranë z. Afrim Qëndro, AdZM Tiranë dhe Durrës, përfaqësues të institucioneve të qeverisjes qendrore dhe vendore, përfaqësues të bizneseve në zonat e mbrojtura, etj. Objektivat, […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM