Dita Botërore e Gjallesave Ujore

Në 2 prill kremtohet Dita Botërore e Gjallesave Ujore dhe përkon me një muaj mjaft të rëndësishëm për ADZM Vlorë, siç është edhe dita e shpalljes së Parkut Kombëtar Detar “Karaburun-Sazan”. Me ftesë të AdZM-së Vlorë u mblodhëm në qytetin bregdetare, me kolegë, ekspertë, pedagogë dhe studiues me të cilët ndanë rezultate të studimeve lidhur […]

Nisma “1000 fidanë për 100 ditë”

Nisma “1000 fidanë për 100 ditë” e ndërmarrë nga AdZM Korçë në kuadër të Vitit të Pyjeve, u përmbyll këtë muaj me sukses. Rezultate të kaluan parashikimet me mbjelljen e rreth 4000 fidanëve në territoret e dëmtuara të zonave të mbrojtura të Qarkut Korçë. Kjo nismë gjeti mbështetjen e shumë sipërmarrësve, institucioneve dhe dashamirësve të […]

Përmbyllja e “Projektit për Ndërtimin e Kapaciteteve për Përmirësimin e Menaxhimit të Bazuar në Ekosistem në PK “Divjakë-Karavasta”

U mbajt në Tiranë Komiteti i Përbashkët Koordinues (KPK) i katërt dhe i fundit i “Projektit për Ndërtimin e Kapaciteteve për Përmirësimin e Menaxhimit të Bazuar në Ekosistem në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta”, i cili shënon dhe mbylljen e projektit. Në këtë takim morën pjesë Drejtoresha e Përgjithshme e AKZM, perfaqësues të Ambasadës Japoneze, përfaqesues të […]

Procesi i vlerësimit të zgjerimit të ZM-ve të mbështetura nga PONT

Perspektiva për të shtrirë bashkëpunimin midis AKZM dhe PONT edhe në zona të tjera, mblodhi në Parkun Kombëtar të Dajtit përfaqësues dhe drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, PONT, ekspertë, si edhe drejtorët e AdZM Kukës, Shkodër, Dibër, Elbasan, Korçë, Berat, Gjirokastër dhe Tiranë. Një vit nga shpallja e Lumit tё Egёr tё […]

Dita e “Mbjelljes së Luleve” festohet me nxënës në të gjithë vendin

Në kuadër të Ditës “Mbill një Lule”, 12-të Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura ndërmorrën një sërë aktivitetesh, në bashkëpunim me shkollat 9-vjeçare dhe gjimnazet në qytete të ndryshme të Shqipërisë. Përmes përfshirjes dhe ndërveprimit në këtë ditë, brezat e rinjë mësuan edhe më shumë për rëndësinë dhe rolin e bimëve në natyrë. Po ashtu […]

9-vjetori i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura

Me rastin e 9-vjetorit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, u zhvilluan një sërë aktivitetesh të organizuara nga 12 Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura, përgjatë periudhës 1-9 shkurt. Aktivitetet kishin në fokus: eksplorimin e natyrës nëpërmjet shtigjeve të vizituara, njohjen me vlerat dhe rëndësinë e Zonave të Mbrojtura nëpërmjet orëve mjedisore të zhvilluara […]

Rehabilitim habitati në Bishan, pjesë e Parkut Kombëtar “Lumi Vjosa”

Me rastin e 9-vjetorit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, u zhvilluan një sërë aktivitetesh të organizuara nga 12 Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura, përgjatë periudhës 1-9 shkurt. Në Bishan, pjesë e Parkut Kombëtar “Lumi Vjosa”, u bë një aksion pyllëzimi me 1500 fidanë te llojit Plep dhe Akacia. Plepi është një dru […]

Kremtojmë 24-vjetorin e shpalljes së PK “Prespë”

Në një atmosferë festive mjaft të ngrohtë, kremtuam 24 vjet nga Dita e Shpalljes së “Parkut Kombëtar Prespë”. Ditëlindja e Parkut u shoqërua me një sërë aktivitetesh festive, ndër to një ekspozitë me piktura “Prespa Ime” realizuar nga fëmijët, këngë e valle tradicionale të zonës, vizitë në kishat dhe muze, vizitë në ishullin e Maligradit […]

Njohja me natyrën përmes edukimit

Me rastin e 9-vjetorit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, u zhvilluan një sërë aktivitetesh të organizuara nga 12 Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura, përgjatë periudhës 1-9 shkurt. Njohja me natyrën përmes edukimit 1 shkurt – Aktivitetet e dedikuara ditëlindjes së 9-të të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura i nisëm me ekologët […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM