Procesi i vlerësimit të zgjerimit të ZM-ve të mbështetura nga PONT

Perspektiva për të shtrirë bashkëpunimin midis AKZM dhe PONT edhe në zona të tjera, mblodhi në Parkun Kombëtar të Dajtit përfaqësues dhe drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, PONT, ekspertë, si edhe drejtorët e AdZM Kukës, Shkodër, Dibër, Elbasan, Korçë, Berat, Gjirokastër dhe Tiranë. Një vit nga shpallja e Lumit tё Egёr tё […]

Dita e “Mbjelljes së Luleve” festohet me nxënës në të gjithë vendin

Në kuadër të Ditës “Mbill një Lule”, 12-të Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura ndërmorrën një sërë aktivitetesh, në bashkëpunim me shkollat 9-vjeçare dhe gjimnazet në qytete të ndryshme të Shqipërisë. Përmes përfshirjes dhe ndërveprimit në këtë ditë, brezat e rinjë mësuan edhe më shumë për rëndësinë dhe rolin e bimëve në natyrë. Po ashtu […]

9-vjetori i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura

Me rastin e 9-vjetorit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, u zhvilluan një sërë aktivitetesh të organizuara nga 12 Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura, përgjatë periudhës 1-9 shkurt. Aktivitetet kishin në fokus: eksplorimin e natyrës nëpërmjet shtigjeve të vizituara, njohjen me vlerat dhe rëndësinë e Zonave të Mbrojtura nëpërmjet orëve mjedisore të zhvilluara […]

Rehabilitim habitati në Bishan, pjesë e Parkut Kombëtar “Lumi Vjosa”

Me rastin e 9-vjetorit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, u zhvilluan një sërë aktivitetesh të organizuara nga 12 Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura, përgjatë periudhës 1-9 shkurt. Në Bishan, pjesë e Parkut Kombëtar “Lumi Vjosa”, u bë një aksion pyllëzimi me 1500 fidanë te llojit Plep dhe Akacia. Plepi është një dru […]

Kremtojmë 24-vjetorin e shpalljes së PK “Prespë”

Në një atmosferë festive mjaft të ngrohtë, kremtuam 24 vjet nga Dita e Shpalljes së “Parkut Kombëtar Prespë”. Ditëlindja e Parkut u shoqërua me një sërë aktivitetesh festive, ndër to një ekspozitë me piktura “Prespa Ime” realizuar nga fëmijët, këngë e valle tradicionale të zonës, vizitë në kishat dhe muze, vizitë në ishullin e Maligradit […]

Njohja me natyrën përmes edukimit

Me rastin e 9-vjetorit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, u zhvilluan një sërë aktivitetesh të organizuara nga 12 Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura, përgjatë periudhës 1-9 shkurt. Njohja me natyrën përmes edukimit 1 shkurt – Aktivitetet e dedikuara ditëlindjes së 9-të të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura i nisëm me ekologët […]

Aktivitete në natyrë gjatë kremtimit të 9-vjetorit të AKZM

Në kuadër të aktiviteteve me rastin e 9-vjetorit të krijimit të AKZM-së, AdZM Elbasan së bashku me AST realizoi shtegun “Liqeni i Draganit-Faqet e Lëmueme”. Turistë nga qytete të ndryshme iu bashkuan ftesës sonë dhe së bashku shijuam natyrën e mrekullueshme të Parkut Kombëtar “Shebenik”. Në vazhdim u zhvilluan një sërë aktivitetesh me dashamirësitë e […]

Rigjenerim dhe pyllëzim të Zonave të Mbrojtura

Me rastin e 9-vjetorit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, u zhvilluan një sërë aktivitetesh të organizuara nga 12 Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura, përgjatë periudhës 1-9 shkurt. Rigjenerim dhe pyllëzim të Zonave të Mbrojtura 6 shkurt – Rikthehemi sërish në Pishë Poro, aty ku stafi i AdZM-së Fier, së bashku me stafin […]

Censusi ndërkombëtar i shpendëve ujorë dimërues

Për të tetin vit në vendin tonë realizohet censusi për shpendët ujorë dimërues. Procesi i vrojtimit, monitorimi dhe numërimi i popullatave të shpendëve dimërues, përkrah vendit tonë u zhvillua në 143 shtete të tjerë. Tryeza e datës 25 janar na mblodhi në Zogaj të Shkodrës, në vendin që dikur quhej Latia. Me praninë e Prefektes […]

Arritjet e vitit 2023 dhe objektivat e vitit 2024 për Agjencinë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura së bashku me 12 AdZM-të Rajonale të Zonave të Mbrojtura zhvilluan analizë mbi rezultatet, aktivitetet, vështirësitë dhe sfidat që janë hasur përgjatë procesit të administrimit dhe menaxhimit të ZM-ve në gjithë territorin e vendit në vitin 2023. Gjithashtu, u diskutua lidhur me objektivat e vitit 2024 dhe ambiciet për […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM