Dita e Inxhinierit të Pyjeve

16 shkurti është një datë simbolike e diplomimit të 34 inxhinierëve të parë në sektorin e pyjeve në vitin 1964. Pas këtij brezi, me dhjetëra e qindra inxhinierë kanë ofruar kontributin dhe njohuritë e tyre profesionale në shërbim të ekonomive pyjore të vendit. Falë përvojës dhe pasionit të inxhinierëve të pyjeve,të diplomuar në vend dhe […]

9 vjetori i AKZM-së

Me rastin e 9-vjetorit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, u zhvilluan një sërë aktivitetesh të organizuara nga 12 Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura, përgjatë periudhës 1-9 shkurt. Aktivitetet kishin në fokus: eksplorimin e natyrës nëpërmjet shtigjeve të vizituara, njohjen me vlerat dhe rëndësinë e Zonave të Mbrojtura nëpërmjet orëve mjedisore të zhvilluara […]

Censusi i shpendëve ujorë dimërues në Shqipëri 2024

Censusi ndërkombëtar i shpendëve ujor është një program monitorimi që zhvillohet njëkohësisht në 143 vende të botës, për të mbledhur informacion mbi numrin e shpendëve ujorë në zonat ligatinore, duke përcaktuar madhësitë e popullatave të shpendëve ujor. Kjo ngjarje është zhvilluar përgjatë ditëve 13 dhe 14 janar 2024, ku marrin pjesë ekspertë ornitologë nga organizatat […]

Shpëtohet një ari i murrmë në fshatin Çezme në zonën e Mokrës, Pogradec

Administrata Rajonale e Zonave të Mbrojtura, Korçë ka shkuar menjëherë në vendngjarje ditën e djeshme, të sinjalizuar nga një banor në fshatin Çezme në zonën e Mokrës, në Pogradec, mbi një Ari të murrmë (Ursus arctos) të ngecur në një kurth. AdZM Korçë morri të gjitha masat e nevojshme për t’i ardhur në ndihmë. U […]

Kremtojmë Ditën Botërore të Dheut

Në kuadër të Ditës Botërore të Dheut, 12-të AdZM-të ndërmorën një sërë aktivitetesh informuese, ndërgjegjësuese dhe argëtuese për nxënësit e grupmoshave të ndryshme. Ndjekja nga afër e metodologjinë së marrjes së mostrës së dheut, së bashku me procesin e analizave; vizitat në terren, lojërat argëtuese, aksionet e mbjelljes dhe të pastrimit ishin kryefjala e Ditës Botërore […]

Nisim muajin dhjetor me fushatën tonë të përvitshme të pyllëzimit

Muaji dhjetor nis me fushatën tonë të përvitshme të pyllëzimit. Në Parkun Kombëtar “Divjakë-Karavasta”, stafi i AdZM Fier së bashku me nxënësit e Tirana International School bëri të mundur mbjelljen e fidanëve pishë mesdhetare. 2024 do të jetë “Viti i Pyjeve”, pasurisë më të çmuar të zonave të mbrojtura, për të cilat do të ndërmarrim […]

Realizohet në Shqipëri “Censusit dimëror i popullatave perëndimore të pelikanit kaçurrel”

Muaj nëntor shënoi realizimin e “Censusit Dimëror të Popullatave Perëndimore të Pelikanit kaçurrel”, në Shqipëri, Mali i Zi dhe Greqi. Në zbatim të të gjitha protokolleve të nevojshme, specialistë nga AdZM-të Shkodër, Vlorë, Lezhë, Durrës, Berat dhe Fier në bashkëpunim me ekspertë ornitologë, përfaqësuar nga organizata mjedisore dhe dashamirës të natyrës, zhvilluan procesin e vrojtimit […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM