The Phase ll of the International Competition for Design of “Multifunctional Center and Information Stations” for the Vjosa Wild River National Park

The 2nd Phase of the International Competition for Design of “Multifunctional Center and Information Stations” for the Vjosa Wild River National Park The 2nd Phase of the International Competition for the Design, launched by @ministria_turizmit_mjedisit and @akzmalbania, focused on creating the “Multifunctional Center and Information Stations” for the Vjosa Wild River National Park is currently […]

Ndryshimet e klimës dhe ndërtimet infrastrukturore ulin numrin e zogjve shtegtarë

Sipas Programit për Mjedisin të Kombeve të Bashkuara, këtë vit, data 14 tetor do të shërbejë për kremtimin e Ditës Botërore të Zogjve Shtegtarë, me fokus në burimin e ujit dhe rëndësinë e tij për zogjtë që ‘udhëtojnë’. Ky burim natyror është i rëndësishëm si për njerëzit, bimët, kafshët dhe shpendët gjatë cikleve të jetës. […]

Disa llojesh bimësh Mjekësore, pjesë e Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”

Falë larmisë së madhe të formave të relievit dhe të klimës, Shqipëria zotëron një shumëllojshmëri bimësh mjekësore, me të cilat mund të ndesheni kudo, në pyjet halore e të përziera, në kullota, në shkëmbinj, e deri në maja me dëborë. Ju njohim me disa bimë mjekësore, të cilat rriten në territorin e Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”.

Modelet e menaxhimit të integruar të burimeve ujore

“Tryeza e gjelbër”, e datës 20 shtator 2023 mirëpriti përfaqësues nga Bashkia Milano, kompaninë e shërbimeve inxhinierike MM Spa, AKM, AMBU, Bashkia Tiranë, Prefektura Vlorë, Agjencia Italiane për Bashkëpunim dhe Zhvillim, Ambasada Italiane, CESVI, organizata CELIM Shqipëri, Universiteti Bujqësor i Tiranës, përfaqësues të shoqërisë civil dhe të tjerë. Kjo ishte tryeza e katërt, e cila […]

Dita Botërore e Mbrojtjes së Natyrës

Dita Botërore e Ruajtjes së Natyrës, na rikujton më 28 korrik të çdo viti, se një shoqëri është e shëndetshme dhe e qëndrueshme, kur mjedisi në të cilin ajo jeton dhe punon është i shëndetshëm. Kjo datë shërben për të informuar komunitetet në mbarë botën, ndërgjegjësuar për rëndësinë e tokës, ujit dhe ajrit. Shkencëtarë dhe […]

Shebeniku kremton 15-të vite “Park Kombëtar”

“Lëndina e Kaprollit” u mbush nga prania e shumë pjesëmarrësve dhe turistëve të huaj, të cilët patën mundësinë të njiheshin nga afër me kulturën, traditat, destinacionet e parkut si dhe sportet e ndryshme, që mund të zhvillohen në natyrë. Parku Kombëtar “Shebenik” është një nga zonat më të bukura malore, në lindje të Shqipërisë. Një […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM