Realizohet në Shqipëri “Censusit dimëror i popullatave perëndimore të pelikanit kaçurrel”

Muaj nëntor shënoi realizimin e “Censusit Dimëror të Popullatave Perëndimore të Pelikanit kaçurrel”, në Shqipëri, Mali i Zi dhe Greqi. Në zbatim të të gjitha protokolleve të nevojshme, specialistë nga AdZM-të Shkodër, Vlorë, Lezhë, Durrës, Berat dhe Fier në bashkëpunim me ekspertë ornitologë, përfaqësuar nga organizata mjedisore dhe dashamirës të natyrës, zhvilluan procesin e vrojtimit dhe numërimit të Pelikanit kaçurrel në pikat e paracaktuara. Monitorimi në mënyrë sistematike i pelikanëve në vendin tonë, shpërndarja gjeografike dhe dallimi i zonave, për nga numri i popullatave, i shërbejnë në vazhdimësi konceptimit të strategjisë, apo politikave kombëtare për ruajtjen e tyre dhe të habitateve.

 

Previous Disa prej liqeneve pjesë e Parkut Kombëtar “Lurë-Mali i Dejës”

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM