Reconstruction of the Building of Health Care Center Pustec and its Adaptation into the Headquarters of the Municipality of Pustec

Prespa ITB BMZ NCB W 6 Proc_no. 508921 BMZ_NCB_W_6 Forms to be completed by bidders Annex 3D_KFW_Pustec-Municipality_M-Report-en-220509 Annex 3E_KFW_Pustec-Municipality_M-ProjectDesign Annex2A_KFW_Pustec-Municipality_A-Report-en-220509 Annex2B_KFW_Pustec-Municipality_A-ProjectDesign-220405 Annex 1_ KFW_Pustec-Municipality_BoQ Annex 3A_KFW_Pustec-Municipality_A-Technical-Specifications-220509 Annex 3B_KFW_Pustec-Municipality_H-Technical-Report-en-220509 Annex 3C_KFW_Pustec-Municipality_H-ProjectDesign

Parku Kombëtar i “Prespës”

Parku Kombëtar i Prespës ndodhet në Qarkun e Korçës. Me vendim të Këshillit të Ministrave nr.59, datë 26.1.2022 ekosistemi natyror “Prespa”, “park kombëtar” kategoria e II, ka sipërfaqen 27 613.05 ha. Ndodhet në kufi të Shqipërisë, Greqisë dhe Maqedonisë Veriore dhe është vijim natyror i PK Prespa në Greqi dhe PK Galiçica, në Maqedoni. Përfshin […]

Parku Kombëtar "Divjakë-Karavasta"

Parku Kombëtar “Divjakë-Karavasta”

Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta është një zonë e mbrojtur në zonën bregdetare të Shqipërisë, përbëhet nga ekosisteme komplekse, shumë të pasura në biodiversitet dhe burime natyrore. Është shpallur edhe si zonë e mbrojtur natyrore për shpendët e ujit, si ligatinë me rëndësi nderkombëtare sipas Konventës së Ramsarit, që nga viti 1995. Me vendim të Këshillit të […]

Parku Kombëtar i "Butrintit"

Parku Kombëtar i “Butrintit”

Parku Kombëtar i Butrintit është një nga zonat më të rëndësishme të trashëgimisë sonë kulturore, arkeologjike, mjedisore dhe turistike të vendit. Me vendim të Këshillit të Ministrave nr.59, datë datë 26.1.2022 Parku Kombëtar “Butrint”, ka sipërfaqe 8 622.2 ha. Ndodhet 25 km larg qytetit të Sarandës dhe shtrihet nga brigjet e detit Jon të fushëgropës […]

Rezervat Natyror i Menaxhuar “Liqeni i Shkodrës”

Rezervat Natyror i Menaxhuar “Liqeni i Shkodrës”

Rezervat Natyror i Menaxhuar “Liqeni i Shkodrës”, me Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 60, datë 26.1.2022 u miratua ndryshimi i sipërfaqes së ekosistemit natyror/ligatinor “Liqeni i Shkodrës”, shpallur “rezervat natyror i menaxhuar” (kategoria IV e zonave të mbrojtura), nga 26 535 ha në 24 049.75 ha. Liqeni i Shkodrës ndodhet në veriperëndim të Shqipërisë, […]

Parku Kombetar i Prespes

Parku Kombetar i Prespes

Parku Kombëtar i Prespës ndodhet në Qarkun e Korçës. Me vendim të Këshillit të Ministrave nr.59, datë 26.1.2022 ekosistemi natyror “Prespa”, “park kombëtar” kategoria e II, ka sipërfaqen 27 613.05 ha. Ndodhet në kufi të Shqipërisë, Greqisë dhe Maqedonisë Veriore dhe është vijim natyror i PK Prespa në Greqi dhe PK Galiçica, në Maqedoni. Përfshin […]

Peizazhi i mbrojtur “Krastë-Verjon”

Peizazhi i mbrojtur “Krastë-Verjon”

Peizazh i Mbrojtur Krastë-Verjon, Kategoria e V (IUCN). Shpallur me VKM nr. 468, datë 26.07.2018, sipërfaqja 1469.239 ha. Ndodhet në vargun Krujë-Dajt. Zona ndërtohet nga gëlqerorët e Trias-Jurasit dhe të Kretës së sipërme, nga magmatiket (ultrabaziket) dhe pjesërisht nga Flishe, mbi zonën tektonike të Krastë-Cukalit dhe të Krujës. Pjesët më të ulëta të tyre, sidomos […]

Peizazhi i Mbrojtur “Liqeni i Pogradecit”

Peizazhi i Mbrojtur “Liqeni i Pogradecit”

Peizazh i Mbrojtur Liqeni i Pogradecit, Kategoria e V (IUCN), VKM nr 80, datë 18.02.1999:31,410.64 ha. Pjesë e rrjetit EMERALD. Ndodhet nga 695-2,288 m mbi nivelin e detit. Përfshin trevën përreth liqenit të Ohrit, brenda kufirit shtetëror me Maqedoninë e Veriut. Dallohet për larminë e theksuar të peizazheve, ekosistemeve dhe kontrasteve natyrore. Në përbërje të […]

Peizazhi i Mbrojtur “Pishë Poro - Nartë”

Peizazhi i Mbrojtur “Pishë Poro – Nartë”

Me VKM nr. 694, datë 26.10.2022, ekosistemi natyror/ligatinor “Pishë Poro – Nartë” shpallet “Peizazh i Mbrojtur”, Kategoria e V (IUCN). Pjesë e rrjetit EMERALD dhe IBA. Përbëhet nga dy pjesë: Pishë Poro dhe Narta. Akumulimi, në zonën e Pishë Poros, aktualisht, zhvillohet në të dy anët e grykëderdhjes së kanalit kullues të Povelçës, në rreth […]

NA NDIQNI

Facebook: AKZM Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

Telefono:
E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane

Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM