Kumbaro pjesëmarrëse në COP15, eventi më i rëndësishëm mbi biodiversitetin

Është mbajtur në Montreal Konventa Ndërkombëtare e Biodiversitetit COP15. Mbi 190 vende anëtare u angazhuan, që deri në vitin 2030, të përforcojnë masat mbi mbrojtjen e ekosistemeve natyrore, uljen e përdorimit të pesticideve, rritjen e ekonomisë së qendrueshme, në të paktën 30% të sipërfaqes së planetit, si një masë e dosmosdoshme për të shpëtuar jetën […]

ADDITIONAL INFORMATION RESPONSE TO THE REQUEST FOR CLARIFICATION/Project Name: “Transboundary Biosphere Reserve Prespa” (PRESPA-Albania), Phase II Procurement Name: “Reconstruction of the Building of Healthcare Center Pustec and its Adaptation into the Headquarters of the Municipality of Pustec”

PRESPA_Additional information on Pustec Municpality bidding document   ADDITIONAL INFORMATION RESPONSE TO THE REQUEST FOR CLARIFICATION December 16, 2022 Project Name: “Transboundary Biosphere Reserve Prespa” (PRESPA-Albania), Phase II Procurement Name: “Reconstruction of the Building of Healthcare Center Pustec and its Adaptation into the Headquarters of the Municipality of Pustec” Bidding reference: BMZ-NCB-W-6 To: All Interested […]

Hapet qendra e parë e rikuperimit dhe rehabilitimit të breshkave të detit, në Vlorë

Tashmë, në qytetin e Vlorës ka hapur dyert qendra e rikuperimit dhe rehabilitimit të breshkave të detit, e cila do të shërbejë për trajtimin e rasteve të breshkave të dëmtuara, si edhe promovimin e detit Adriatik dhe Jon si habitate me rëndësi për këto lloj specie detare. Qendra gjithashtu do të mirëpresë aktivitete të shumta, […]

Trajnim mbi monitorimin e shpendëve të pyllit

Është zhvilluar në Librazhd trajnimi 2 ditor mbi monitorimin e shpendëve të pyllit. Pjesëmarrës në këtë trajnim, të organizuar nga PPNEA, ishin përfaqësues nga të gjithë Administratat Rajonale të Zonave të Mbrojtura dhe nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura. Monitorimi i shpendëve të të gjitha llojeve, në zonat e mbrojtura është një detyrë me […]

Konsultim Publik mbi hartimin e dokumentit të “Planit të Integruar të Menaxhimit të Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”

Është zhvillua në Dajt konsultimi publik mbi hartimin e dokumentit të “Planit të Integruar të Menaxhimit të Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”. Nën drejtimin e drejtoreshës së AKZM, znj. Daniel Pirushi, të pranishmit ndanë mendimet dhe kërkesat e tyre, problematikat më të cilat hasen, si edhe potencialet që zona mbart, për të ofruar paketa turistike […]

Zhvillohet Analiza METT në Librazhd, Korçë dhe Kukës

Janë zhvilluar disa takime mbi analizën METT për vitin 2022, mbi Parkun Kombëtar Shebenik, Parkun Kombëtar të Alpeve, Parkun Natyror Korab-Koritnik, Peizazhin e Mbrojtur Tokësor Ujor Pogradec dhe mbi Parkun Kombëtar të Prespës. Analiza shërben për të gjurmuar progresin e bërë në menaxhimin e zonës së mbrojtur vit pas viti, si edhe për të identifikuar […]

Zhvillohet takimi i parë me ekspertë mbi Planin e Integruar të Menaxhimit të Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”

Është zhvilluar në Agjencinë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura takimi i parë me ekspertët që do të hartojnë Planin e Integruar të Menaxhimit të Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”. Plani i Menaxhimit është dokumenti bazë për ruajtjen dhe zhvillimin e zonës. Takimi u drejtua nga znj. Daniel Pirushi, Drejtor i Përgjitshëm i Agjencisë Kombëtare të […]

NA NDIQNI

Facebook: AKZM Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

Telefono:
E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane

Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM