“CARE4BlueSea” një tjetër projekt madhor me impakt në pastërtinë e lumit Vjosa

Banka Botërore ka ndërmarrë një projekt të ri të quajtur “Mjedis i pastër dhe i qëndrueshëm për një det blu”, ose ndryshe CARE4BlueSea. Projekti synon të pastrojë nga ndotjet Lumin Vjosa dhe vijën bregdetare të Vlorës, nëpërmjet investimeve për sistemin e kanalizimeve dhe mbetjeve të ngurta.   Fundviti shënoi mbylljen e vlerësimit të projektit, pas zhvillimit edhe […]

Vijon puna mbi rehabilitimin e Qendrës së Vizitorëve Pogradec

Përgjatë vitit 2023, Qendra më e re e vizitorëve, financuar nga projekti i KFW, do të jetë pikëndalesa juaj e domosdoshme, për t’u informuar mbi gjithçka mund të vizitoni rreth qarkut të Korçës. Një zonë e pasur me vlera natyrore dhe kulturore të shumëllojshme dhe me turizëm gjithëvjetor. Qendra synon të jetë gjithashtu një pikë lidhëse […]

Vjosa Lumi i Egër – Park Kombëtar – Vizioni dhe Studimi i Fizibilitetit

Pas një pune intensive gjashtë mujore të ekipit prej 30 ekspertësh kombëtarë dhe ndërkombëtarë, u paraqit sot pranë Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura dokumenti “Vjosa Lumi i Egër – Park Kombëtar – Vizioni dhe Studimi i Fizibilitetit”. Ky dokument iu dorëzua Drejtores së Përgjithshme të AKZM znj. Daniel Pirushi, nga Koordinatorja kombëtare e projektit […]

Takim me delegacionin gjerman, partnerët tanë të rëndësishëm në nismat dedikuar mjedisit dhe turizmit

Në ditët e fundit të këtij viti, zhvilluam një takimi me delegacionin gjerman, partnerë shumë të vyer dhe mbështetës të fuqishëm të nismave, dedikuar mjedisit dhe turizmit.   Mirëpritëm Heike Backofen-Warnecke, drejtuese e divizionit për Europën Juglindore dhe Lindore në Ministrinë Federale për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim në Gjermani, si edhe drejtues e përfaqësues nga KfW, […]

Dëgjesë publike mbi “Planin e Integruar të Menaxhimit të Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit””

Është mbajtur në Dajt dëgjesa publike mbi “Planin e Integruar të Menaxhimit të Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”.   Duke e konsideruar me vlerë kontributin dhe mendimin e gjithësecilit, drejtoresha e AKZM, znj. Daniel Pirushi është duke ndjekur hap pas hapi të gjitha shqetësimet dhe propozimet e sugjeruara nga komuniteti lokal, përfaqësues të institucioneve dhe […]

Montreal/ Dakordësohet marrëveshja e bashkëpunimit me Turqinë

Turqia do të jetë mikpritësja e ardhshme e COP16. Përgjatë qëndrimit në Montreal, Ministrja Kumbaro zhvilloi një takim me Ministrin e Bujqësisë dhe Pyjeve Vahit Kirişci, dedikuar pyjeve dhe zona të mbrojtura, në të cilin u dakordësua arritja e një marrëveshje bashkëpunimi.   Një marrëveshje e cila synon të sigurojë:   Trajnime për specialistët, në një […]

Montreal/ Nënshkruhet memorandumi i bashkëpunimit mes Shqipërisë dhe Egjiptit

Përgjatë qëndrimit në Montreal, Ministrja Kumbaro zhvilloi një takim me homologen Yasmine Fouad, Ministre e Mjedisit të Egjiptit, në të cilin u nënshkrua memorandum i bashkëpunimit mes dy institucioneve. Një urë e re lidhëse, në të cilën bashkojmë forcat për projekte te reja në mbrojtje të mjedisit, zonave të mbrojtura. Egjipti vjen me një eksperiencë të shkëlqyer pas organizimit të COP27, përgjatë këtij viti.

Konsultim Publik mbi Planin e Menaxhimit dhe Projektin e Zbatimit të propozuar mbi “Parku Natyror Liqeni i Ulzës”

Në Qendrën e Vizitorëve Ulëz u zhvillua dëgjesa e tretë publike, me qëllim prezantimin e planit të menaxhimit të Zonës si dhe projektin e zbatimit të propozuar.    Kryetari i Bashkisë Mat, z. Agron Malaj së bashku me Drejtoreshën e AKZM, znj. Daniel Pirushi, ndanë me të pranishmit të gjitha pikat që plani i menaxhimit ka […]

Konsultim Publik mbi Planin e Menaxhimit dhe Projektin e Zbatimit të propozuar mbi “Parku Natyror Liqeni i Ulzës”

Në Qendrën e Vizitorëve Ulëz u zhvillua dëgjesa e tretë publike, me qëllim prezantimin e planit të menaxhimit të zonës si dhe projektin e zbatimit të propozuar.    Kryetari i Bashkisë Mat, z. Agron Malaj së bashku me Drejtoreshën e AKZM, znj. Daniel Pirushi, ndanë me të pranishmit të gjitha pikat që plani i menaxhimit ka […]

Ministrat Kumbaro, Aliu dhe Nuredini takim ndërministror për parkun ndërkufitar mes tre shteteve

Parku Natyror Korab-Koritnik në Shqipëri, Parku Kombëtar Sharri në Kosovë dhe Parku Kombëtar i Mavrovës dhe Parku Kombëtar Malet e Sharrit në Maqedoninë e Veriut do të jenë së shpejti pjesë e një parku ndërkufitar, më i madhi i këtij lloji në Europë me një sipërfaqe mbi 242 mijë hektarë. Me rastin e Ditës Ndërkombëtare […]

NA NDIQNI

Facebook: AKZM Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

Telefono:
E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane

Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM