Analiza METT mbi Parkun Natyror “Korab-Koritnik”

Analiza METT mbi Parkun Natyror “Korab-Koritnik” u zhvillua së bashku me AdZM Kukës. Parku Natyror “Korab-Koritnik” dallohet për habitatet e larmishme, biodiversitetin e pasur si dhe vlerat e veçanta natyrore e kulturore, të cilat po eksplorohen çdo ditë nga vizitorë të shumtë nga e gjithë bota. Analiza ka për qëllim analizimin dhe dokumentimin e punës, si dhe […]

Analiza METT mbi Peizazhin e Mbrojtur Liqeni i Pogradecit

Analiza METT për vitin 2023, u zhvillua mbi Peizazhin e Mbrojtur Liqeni i Pogradecit, së bashku me stafin e AdZM Korçë. Liqeni i Pogradecit është një pasuri e vyer e vendit tonë e gjithashtu sit i trashëgimisë natyrore botërore të UNESCO-s. Analiza ka për qëllim analizimin dhe dokumentimin e punës, si dhe progresit të bërë nga AdZMKorçë, mbi mirëmenaxhimin […]

Analiza METT mbi Parkun Kombëtar të Prespës

Analiza METT për vitin 2023, u zhvillua së bashku me AdZM Korçë, mbi Parkun Kombëtar të Prespës. Parku Kombëtar i Prespës është në vitin e tij të 3-të të zbatimit të grantit, mundësuar nga PONT. Analiza ka për qëllim analizimin dhe dokumentimin e punës, si dhe progresit të bërë nga AdZM Korçë, mbi mirëmenaxhimin e […]

Takime mbi hartimin e Planit të Menaxhimit të Parkut Kombëtar Vjosa

Për të ruajtur harmoninë mes lumit të mbrojtur, ekonomisë vendase dhe përdorimit të luginës, do të zhvillohet një plan i integruar menaxhimi. Askush nuk e njeh më mirë vendin dhe zonën sesa ju, njerëzit që jetojnë e punojnë këtu. Këndvështrimet tuaja janë themelore për suksesin dhe mbarëvajtjen e Parkut Kombëtar të Lumit të Egër Vjosa. […]

Miqtë e tryezës mbildhen në Sazan për ekonominë blu

“Tryeza e gjelbër” e muajit gusht, udhëtoi drejt ishullit të Sazanit. U takuam me miqtë tanë, nga institucione, donatorë, biznese detare, shoqëria civile dhe media, në mjediset e një anijeje, për të folur mbi rolin dhe peshën që zënë zonat e mbrojtura detare në ekonominë blu. Vija jonë bregdetare është një prej zonave më të […]

Roli i emergjencave civile në zonat e mbrojtura

“Tryeza e gjelbër” në rendjen e 2-të të saj, për muajin korrik qëndroi pranë mjediseve të Parkut Kombëtar “Mali i Dajtit”. Së bashku me Znj. Daniel Pirushi (Drejtor i Përgjithshëm i AKZM-së), Z. Robert Hysenllari (Drejtor i Gatishmërisë dhe Përgjegjës ndaj Emergjencave pranë AKMC-së), Z. Artur Kala (Drejtori i Përgjithshëm i AKP-së), Z. Leonidha Peri […]

Përmbyllet vizita disa ditore e misionit të KfW në Shqipëri

Dr. Matthias Gruninger prezantoi para Drejtoreshës së Përgjithshme të AKZM, znj. Daniel Pirushi dhe të gjithë kolegëve të pranishëm “Raportin mbi Progresin e Zbatimit për Projektin e Prespës dhe mbi vizitën e zhvilluar në Parkun Kombëtar të Alpeve të Shqipërisë dhe në Parkun Kombëtar të Prespës”. Misioni vlerësoi zbatimin e projektit në Shqipëri dhe bashkëpunimin […]

Vizita e misionit të KfW-së në Parqet Kombëtare të Alpeve dhe të Prespës

Përfaqësuesit e misionit të mbikëqyrjes nga Banka Gjermane për Zhvillim (KfW)të shoqëruar nga përfaqësues të AKZM-së, AdZM Korçë dhe AdZM Kukës, zhvilluan vizita në Parkun Kombëtar të Prespës dhe Parkun Kombëtar të Alpeve, duke u njohur nga afër me pasuritë e çmuara të të dy parqevedhe zonave përreth, me qëllim vlerësimin e projekteve të bëra deri […]

Drejtoresha e AKZM-së mirëpret në Tiranë misionin e mbikëqyrjes së Bankës Gjermane për Zhvillim (KfW)

Mirëpritëm në mjediset e Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, misionin e mbikëqyrjes nga Banka Gjermane për Zhvillim, Z. Matthias Grueninger dhe Z.Gerhard Dieterle. Projektet mbi Prespën dhe grantet e PONT-it ishin fokusi i vizitës disa ditore të dy përfaqësuesve, me të cilët ndamë arritjet deri më tani, sfidat e hasura në pesë zona të […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM