Mbahet në Dibër Komiteti i Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura

Në ambientet e AdZM Dibër është zhvilluar mbledhja e radhës e komitetit të menaxhimit të zonave të mbrojtura, nën drejtimin e Prefektit të qarkut Dibër Z. Nexhbedin Shehu dhe me pjesëmarrjen e Drejtoreshës së Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, Znj. Daniel Pirushi.   Takimi kishte për qëllim pasqyrimin e situatës në Parkun Kombëtar “Lurë […]

Në zbulim të Parkut Natyror Qafështamë

Parku Natyror Qafështamë është I pozicionuar rreth 20 km larg Krujës, ky park dallohet për vlerat e tij natyrore dhe pyjet e virgjëra, në të cilat kryesojnë: pisha e zezë, ahu, lajthia, shkozë, ara, dellinja, boshtra dhe shumë lloje bimësh medicinale. Burimet e shumta ujore janë një tjetër pasuri e zonës, disa prej të cilave […]

Në zbulim të RNM Gërmenj-Shelegur

Rezervati Natyror i Menaxhuar Gërmenj-Shelegur ndodhet në Qarkun e Korçës. Është një zonë ndërkufitare, ku harmonizohen malet me luginat e thella, ligatinat, përrenjtë e rrëmbyer e në veçanti pyjet e dendura, të përbërë nga bredhi, lisi dhe pisha e zezë. Një denstinacion ideal për të shijuar natyrën, ecjet e gjata dhe pse jo të bëni […]

Dhelpra në fokus të Kamerave Kurth

Dhelpra (Vulpes vulpes) ishte në fokus të kamerave kurth, pjesë e Parkut Kombëtar “Bredhi i Hotovës-Dangëlli”. Parku ka habitate të qeta dhe të bollshme për zhvillimin e jetës së egër ku gjejnë streh shumë lloje kafshësh dhe shpendësh.   Dhelpra është kafshë grabitqare, e cila jetën e saj e gjallëron në mënyrë enigmatike dhe kryesisht […]

Në zbulim të zonës së Bredhit të Drenovës

Vetëm 10 km larg qytetit të Korçës do të mund të vizitoni Bredhin e Drenovës, një pasuri natyrore mjaft e frekuentuar nga vendasit dhe jo vetëm. Një destinacion ku mund të eksploroni jo vetëm pasuritë natyrore por edhe ato kulturore.   Bredhi i Drenovës përbëhet nga ekosisteme dhe habitate të larmishem të cilat krijojnë peizazhe […]

Krijimi i një fidanishteje nga AdZM Elbasan

Një fidanishte e vogël ka nisur të krijohet, në mënyrë vullnetare nga specialistët e AdZM Elbasan, me llojet pyjor autoktonë, si: ahu, bredhi, dushqet, panja, pisha etj. Gjithashtu janë mbjellë me farë apo kalema edhe lloje të tjerë si: plepi, pisha e zezë, pisha e egër, dafina, ligustrat, trëndafilit etj. Të gjitha fidanët pyjorë do […]

30 ekspertë mblidhen për Lumin Vjosa, së shpejti Park Kombëtar

Rreth 30 ekspertë vendas e të huaj realizuan ekspeditën e tyre të parë në Vjosë, nga Përmeti në Konicë, në Gjirokastër e Tepelenë, duke përfshirë luginën e Bënçës, Shushicën, Bratajn e Selenicën, deri në grykëderdhje në Vlorë. Ata zhvilluan vizita studimore dhe takime me komunitetet, bashkitë, organizatat dhe çdo palë të interesuar për të shpjeguar […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM