Hartimi i projektit “Eko Park Ulza”

Është mbajtur takimi i parë mbi hartimin e projektit për Eko Park Ulza, me pjesëmarren e Ministres së Turizmit dhe Mjedisit dhe përfaqësues nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura dhe ekspertë të ndryshëm. Ulza është një prej perlave pak të zbuluara që ka një vlerë të çmuar në biodiversitet po e po, ama mund […]

Mbahet në Vlorë mbledhja e Komitetit të Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura

Në qytetin e Vlorës është zhvilluar mbledhja e radhës së Komitetit të Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura, nën drejtimin e Prefektit të Qarkut dhe me prezencën e Drejtoreshës së Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura Znj. Daniel Pirushi.   Gjatë takimit u diskutua mbi shtimin e sipërfaqeve të Zonave të Mbrojtura mjedisore, konkretisht të Parkut […]

Thëllëza e Malit në fokus të Kamerave Kurth

Thëllëza e malit (Alectoris graeca), ishte në fokus të kamerave kurth, të instaluara në Parkun Kombëtar “Bredhi i Hotovës-Dangëlli”, nga specialistët e AdZM Gjirokastër për monitorimin e faunës.   Thëllëza është shpend tipik i vendeve malore të pjerrëta me orientim nga jugu dhe i maleve të zhveshur, me bimësi të pakët. Parku Kombëtar “Bredhi i […]

Mbahet në Dibër Komiteti i Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura

Në ambientet e AdZM Dibër është zhvilluar mbledhja e radhës e komitetit të menaxhimit të zonave të mbrojtura, nën drejtimin e Prefektit të qarkut Dibër Z. Nexhbedin Shehu dhe me pjesëmarrjen e Drejtoreshës së Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, Znj. Daniel Pirushi.   Takimi kishte për qëllim pasqyrimin e situatës në Parkun Kombëtar “Lurë […]

Në zbulim të Parkut Natyror Qafështamë

Parku Natyror Qafështamë është I pozicionuar rreth 20 km larg Krujës, ky park dallohet për vlerat e tij natyrore dhe pyjet e virgjëra, në të cilat kryesojnë: pisha e zezë, ahu, lajthia, shkozë, ara, dellinja, boshtra dhe shumë lloje bimësh medicinale. Burimet e shumta ujore janë një tjetër pasuri e zonës, disa prej të cilave […]

Në zbulim të RNM Gërmenj-Shelegur

Rezervati Natyror i Menaxhuar Gërmenj-Shelegur ndodhet në Qarkun e Korçës. Është një zonë ndërkufitare, ku harmonizohen malet me luginat e thella, ligatinat, përrenjtë e rrëmbyer e në veçanti pyjet e dendura, të përbërë nga bredhi, lisi dhe pisha e zezë. Një denstinacion ideal për të shijuar natyrën, ecjet e gjata dhe pse jo të bëni […]

Dhelpra në fokus të Kamerave Kurth

Dhelpra (Vulpes vulpes) ishte në fokus të kamerave kurth, pjesë e Parkut Kombëtar “Bredhi i Hotovës-Dangëlli”. Parku ka habitate të qeta dhe të bollshme për zhvillimin e jetës së egër ku gjejnë streh shumë lloje kafshësh dhe shpendësh.   Dhelpra është kafshë grabitqare, e cila jetën e saj e gjallëron në mënyrë enigmatike dhe kryesisht […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM