Parku Kombëtar Lurë-Mali i Dejes

Parkun Kombëtar “Lurë–Mali i Dejës”, me një sipërfaqe 20 242,78 (njëzet mijë e dyqind e dyzet e dy presje shtatëdhjetë e tetë) ha, sipas hartës dhe kufijve të paraqitur në tabelën e koordinatave, përkatësisht, në shtojcat 1 e 2, që i bashkëlidhen këtij vendimi. 2. Zona e zgjerimit të parkut përfshin sipërfaqe me tokë pyjore, […]

Parku Kombëtar, Mali i Dajtit

Parku Kombëtar i Dajtit është vendosur 26 km në lindje të Tiranës. Ai zë një sipërfaqe prej 3,300 ha të rrafshnaltës së Dajtit. Ky park tërheq shumë vizitorë dhe është një vend i përshtatshëm për piknik familjar, sporte, lojëra si dhe aktivitete të tjera interesante. Parku i Dajtit ka një florë dhe faunë mjaft të […]

Parku Kombëtar, Tomorr

Mali i Tomorrit është një mal i veçantë e mbresëlënës të cilin mund ta vizitoni në çdo periudhë të vitit. Që nga larg ky mal të jep përshtypjen e një kështjelle natyrore, bukuritë e të cilit janë evidente në çdo stinë. Ku park kombëtar ndodhet në Lindje të qytetit të Beratit dhe në Veriperëndim të […]

Parku Kombëtar Valbonë

Lugina e Valbones shtrihet në qendër të Alpeve Shqiptare, në Rrethin e Tropojës. Ka statusin e Parkut Nacional dhe shtrihet ne nje siperfaqe prej 8.000 hektarësh. Natyra e këtij parku është e pasur me varitete të përshtatshme për turizëm, peshkim e alpinizëm. Në pjesën e brendshme të Parkut ka mjaft shpella nga të cilat dallohet […]

Parku Kombëtar Prespë

Në pjesën shqiptare të liqenit ndodhet dhe ishulli piktoresk i gjarpërinjve, Maligradi i cili me rrënojat e një bazilike të vjetër (shek XIV) shfaq peizazhin marramendës. Parku Kombëtar i Prespës ndodhet në Qarkun e Korçës dhe ka një sipërfaqe prej 27.500 HA, duke përbërë në këtë mënyrë edhe Parkun Kombëtar më të madh të Shqipërisë. […]

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM