Workshop i Grupit Këshillimor Teknik Lokal – Vjosa në UNESCO

Është mbajtur në Tepelenë takimi i grupit teknik lokal, në kuadër të procesit të punës për përgatitjen e dosjes teknike të nominimit të Luginës së Vjosës, Rezervë Biosfere nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit dhe Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura.

Përgatitja e dosjes teknike do të ndjekë një proces të rreptë dhe të standardizuar nga UNESCO dhe programi “Njeriu dhe Biosfera”, që kërkon fokus në përforcimin dhe përdorimin e njohurive, duke përcaktuar së bashku modelin e mbrojtjes së kësaj zone.

Së bashku me Drejtoreshën e Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura Znj.Daniel Pirushi, Prefektin e Qarkut Gjirokastër Z. Odise Kote, Prof. Mihallaq Qirjo, Prof. Aleko Miho si edhe me pjesëmarrjen e përfaqësuesve nga 13-të Bashki, 3 Prefektura, Institucione lokale, organizata mjedisore, Universitete, si edhe komuniteti lokal etj, prezantuam dhe diskutuam mbi fazat e procesit të përfshirjes së Parkut Kombëtar “Lumi Vjosa” në trashëgiminë botërore të UNESCO-s.

Previous Workshop i Grupit Këshillimor Teknik – Vjosa në UNESCO

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM