Thëllëza e Malit në fokus të Kamerave Kurth

Thëllëza e malit (Alectoris graeca), ishte në fokus të kamerave kurth, të instaluara në Parkun Kombëtar “Bredhi i Hotovës-Dangëlli”, nga specialistët e AdZM Gjirokastër për monitorimin e faunës.

 

Thëllëza është shpend tipik i vendeve malore të pjerrëta me orientim nga jugu dhe i maleve të zhveshur, me bimësi të pakët. Parku Kombëtar “Bredhi i Hotovës – Dangëlli” ka habitate të qeta dhe të bollshme për zhvillimin e jetës së egër ku gjejnë streh shumë lloje kafshësh dhe shpendësh të egra.

Previous Vijon programi i Edukimit Mjedisor në të gjithë vendin

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM