Takimi i Komitetit të Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura Mjedisore Qarku Gjirokastër

U mbajt në Gjirokastër takimi i radhës i Komitetit të Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura Mjedisore të qarkut Gjirokastër, me praninë e Ministres së Turizmit dhe Mjedisit, znj. Mirela Kumbaro, drejtoreshës së Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, znj. Daniel Pirushi dhe nën drejtimin e prefektit të qarkut, z. Odise Kote.  

Me vendimet e reja të qeverisë shqiptare 26% e territorit të Qarkut tashmë është territor zonë e mbrojtur, që i nënshtrohet rregullave e ligjësive të veçanta, duke krijuar shanse e mundësi për zhvillimin e turizmit dhe ekonomive lokale.  

 Rëndësi të veçantë në takim, ju dha edhe ecurisë së procesit të punës, mbi projektin madhorë të shpalljes Park Kombëtar të Lumit Vjosa, i cili shumë shpejt do të jetë një model i shkëlqyer. 

Previous Workshop mbi menaxhimin e Qendrave të Vizitorëve

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM