Shebeniku kremton 15-të vite “Park Kombëtar”

“Lëndina e Kaprollit” u mbush nga prania e shumë pjesëmarrësve dhe turistëve të huaj, të cilët patën mundësinë të njiheshin nga afër me kulturën, traditat, destinacionet e parkut si dhe sportet e ndryshme, që mund të zhvillohen në natyrë.

Parku Kombëtar “Shebenik” është një nga zonat më të bukura malore, në lindje të Shqipërisë. Një oaz i mrekullueshëm natyror, në të cilin strehohet një ndër pasuritë më të çmuara të vendit tonë, Rrajca e pyjeve të ahut, më e vjetra në Evropë.Pyjet e ahut, me një sipërfaqe prej mbi 2300 ha, mbi 300 vjeçare, janë pjesë e listës së trashëgimisë botërore të UNESCO-s që prej vitit 2017.

Previous U zhvillua analiza e 6-mujorit të parë të vitit 2023

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM