Procesi i vlerësimit të zgjerimit të ZM-ve të mbështetura nga PONT

Perspektiva për të shtrirë bashkëpunimin midis AKZM dhe PONT edhe në zona të tjera, mblodhi në Parkun Kombëtar të Dajtit përfaqësues dhe drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, PONT, ekspertë, si edhe drejtorët e AdZM Kukës, Shkodër, Dibër, Elbasan, Korçë, Berat, Gjirokastër dhe Tiranë.
Një vit nga shpallja e Lumit tё Egёr tё Vjosёs Park Kombёtar, puna është orientuar për t’i dhënë menaxhimit të Vjosës vizionin e duhur, tashmë edhe në bashkëpunim me PONT-in. Pёrfshirja e Parkut Kombëtar të Lumit Vjosa nё kёtё nismё tё vlerёsimit potencial tё zgjerimit tё mbёshtetjes sё PONT-it, do tё kontribuojë nё adresimin e qartё tё sfidave tё menaxhimit tё saj duke patur parasysh shtrirjen dhe rёndёsinё qё ka.
Bashkëpunimi i PONT pritet të shtrihet edhe në: Parkun Kombëtar “Mali i Tomorrit”, Parku Kombёtar “Mali i Dajtit” dhe Parku Natyror “Mali me Gropa – Bizё – Martanesh”. Një proces ky mjaft i rëndësishëm, i cili pritet të përfundojë në muajin nëntor 2024.
Previous Dita e “Mbjelljes së Luleve” festohet me nxënës në të gjithë vendin

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM