Në zbulim të Lagunës së Vainit

Laguna e Vainit, një ndër ekosistemet natyror – lagunor më të rëndësishme të bregdetit shqiptar të Adriatikut. Zona përbëhet nga një sistem lagunash (Kune, Merxhani, Vain, Zajet etj.) të lidhura me njëra tjetrën nga Lumi Drin dhe më poshtë me lumin Mat.

 

Shumëllojshmëria e habitateve në këtë zone dhe karakteristikat e tyre natyrore kanë krijuar kushtet e duhura për shumë lloje speciesh. Gjithashtu rritja e numrit të shpendëve në vitet e fundit në lagunë është treguesi më i mirë i shpërblimit të natyrës ndan habitatit të krijua.

 

Previous Hartimi i projektit “Eko Park Ulza”

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM