Hartimi i projektit “Eko Park Ulza”

Është mbajtur takimi i parë mbi hartimin e projektit për Eko Park Ulza, me pjesëmarren e Ministres së Turizmit dhe Mjedisit dhe përfaqësues nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura dhe ekspertë të ndryshëm.

Ulza është një prej perlave pak të zbuluara që ka një vlerë të çmuar në biodiversitet po e po, ama mund të jetë edhe një bizhu në atraksionet turistike të zhvillimit të qëndrueshëm

Projekti do të ketë në fokus ndërhyrjet në infrastrukturë përgjatë liqenit, krijimin e shtigjeve natyrore, ndërtimin e qendrës së vizitorëve, restaurimin e urave, krijimin e hapësirave për kamping si edhe rivitalizimin dhe përfshirjen e hidrocentralit të Ulzës në itenerarin turistik, si një trashëgimi industriale plot histori prej nga mund të krijohet një muze i mirëfilltë.

Me synimin që përgjatë vitit 2023 të nisë zbatimi i tij në terren duke sjell në pa të gjtha vlerat e Ulzës, si një zone me një biodiversitet të pasur dhe me atraksione turistike mjaft interesante.

Previous Fotografohen Salamandrat në Parkun Kombëtar “Bredhi i Hotovës”

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM