Kali i qyqes, rikthehet pas shumë vitesh në Parkun Kombëtar të Tomorrit

Kali i qyqes (Neophron percnopterus), ky lloj i rrezikuar dhe njëkohësisht emblematik, i rikthehet Parkut Kombëtar të Tomorrit.

Stafi i ADZM Berat, e regjistroi këtë specie herë gjatë javes së shkuar. Fillimisht më 02 Qershor dhe më pas edhe më qartë në 8 Qershor, sikurse treguar në videon më poshtë.

Lajmi i rikthimit është një zbulim i jashtëzakonshëm për këtë specie të rrezikuar në nivel kombëtar dhe botëror, e cila ka sot vetëm 8 territore në Shqipëri. Njëkohësisht ky lajm jep shpresë për rimëkëmbjen e popullatës së Kalit të qyqes në zonat e mbrojtura, si dhe në gjithë Shqipërinë.

Ky zbulim, thekson rëndësinë dhe unikalitetin e Parkut Kombëtar të Tomorrit, si një oaz të shpendeve dhe kafshëve të rralla e të rrezikuara.

Previous AKZM organizoi Workshop-in: “Procedurat e inspektimit në zonat e mbrojtura dhe zbatimi i tarifave në zonat e mbrojtura detare bazuar mbi parimet e ekonomisë blu”, organizuar nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura”

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM