Dita Botërore e Gjallesave Ujore

Në 2 prill kremtohet Dita Botërore e Gjallesave Ujore dhe përkon me një muaj mjaft të rëndësishëm për ADZM Vlorë, siç është edhe dita e shpalljes së Parkut Kombëtar Detar “Karaburun-Sazan”. Me ftesë të AdZM-së Vlorë u mblodhëm në qytetin bregdetare, me kolegë, ekspertë, pedagogë dhe studiues me të cilët ndanë rezultate të studimeve lidhur me ekosistemet ujore, karakteristikat e tyre dhe rëndësinë e tyre.  Gjithashtu stafi i AdZM Vlorë ndau me pjesëmarrësit informacione, rezultate dhe imazhe nga monitorimet e kryera të gjallesave detare. Midis pjesëmarrësve pati diskutime mbi sfidat që gjallesat ujore hasin, si dhe propozime mbi zgjidhjet e mundshme në favor të ruajtjes dhe menaxhimit të parqeve detare.

Previous Nisma “1000 fidanë për 100 ditë”

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM