Dhelpra në fokus të Kamerave Kurth

Dhelpra (Vulpes vulpes) ishte në fokus të kamerave kurth, pjesë e Parkut Kombëtar “Bredhi i Hotovës-Dangëlli”. Parku ka habitate të qeta dhe të bollshme për zhvillimin e jetës së egër ku gjejnë streh shumë lloje kafshësh dhe shpendësh.

 

Dhelpra është kafshë grabitqare, e cila jetën e saj e gjallëron në mënyrë enigmatike dhe kryesisht gjuan gjahun e saj nën errësirën e natës. Ditën e kalon e strukur në vende të dendura ose në strofullën e saj, shpesh të krijuar në shkrepa apo gryka me bimë të dendura.

Previous Në zbulim të zonës së Bredhit të Drenovës

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM