“CARE4BlueSea” një tjetër projekt madhor me impakt në pastërtinë e lumit Vjosa

Banka Botërore ka ndërmarrë një projekt të ri të quajtur “Mjedis i pastër dhe i qëndrueshëm për një det blu”, ose ndryshe CARE4BlueSea. Projekti synon të pastrojë nga ndotjet Lumin Vjosa dhe vijën bregdetare të Vlorës, nëpërmjet investimeve për sistemin e kanalizimeve dhe mbetjeve të ngurta.  

Fundviti shënoi mbylljen e vlerësimit të projektit, pas zhvillimit edhe të konsultimeve me aktorët kryesor. Ky projekt madhor së bashku me planin për shpalljen Park Kombëtar, do të mundësojë impakt të menjëhershëm në pastërtinë dhe biodiversitetin e lumit Vjosa.  

Previous Vijon puna mbi rehabilitimin e Qendrës së Vizitorëve Pogradec

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM