9-vjetori i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura

Me rastin e 9-vjetorit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, u zhvilluan një sërë aktivitetesh të organizuara nga 12 Drejtoritë Rajonale të Zonave të Mbrojtura, përgjatë periudhës 1-9 shkurt. Aktivitetet kishin në fokus: eksplorimin e natyrës nëpërmjet shtigjeve të vizituara, njohjen me vlerat dhe rëndësinë e Zonave të Mbrojtura nëpërmjet orëve mjedisore të zhvilluara me shkolla në mbarë vendin, praktikat studimore nëpërmjet ekspeditave në terren të realizuar nga vetë studentët e universiteteve, ndërgjegjësimin e ruajtjes dhe kujdesit ndaj natyrës nëpërmjet aksioneve të pyllëzimit, njohjen me protokollet e monitorimit dhe studimit të faunës së egër. Pjesë integrale e aktiviteteve të organizuara ishte edhe aktiviteti kulturor në kuadër të ditës së shpalljes së Parkut Kombëtar “Prespë”, ku u realizua një ekspozitë me piktura nga fëmijët, këngë e valle tradicionale të zonës dhe vizita në Parkun Kombëtar “Prespë”; të pranishmit u njohën nga afër me pasuritë natyrore të zonës.

Previous Rehabilitim habitati në Bishan, pjesë e Parkut Kombëtar “Lumi Vjosa”

NA NDIQNI

Facebook: Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane
Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM