Parku Kombëtar i “Prespës”

Parku Kombëtar i Prespës ndodhet në Qarkun e Korçës. Me vendim të Këshillit të Ministrave nr.59, datë 26.1.2022 ekosistemi natyror “Prespa”, “park kombëtar” kategoria e II, ka sipërfaqen 27 613.05 ha. Ndodhet në kufi të Shqipërisë, Greqisë dhe Maqedonisë Veriore dhe është vijim natyror i PK Prespa në Greqi dhe PK Galiçica, në Maqedoni. Përfshin […]

Parku Kombëtar "Divjakë-Karavasta"

Parku Kombëtar “Divjakë-Karavasta”

Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta është një zonë e mbrojtur në zonën bregdetare të Shqipërisë, përbëhet nga ekosisteme komplekse, shumë të pasura në biodiversitet dhe burime natyrore. Është shpallur edhe si zonë e mbrojtur natyrore për shpendët e ujit, si ligatinë me rëndësi nderkombëtare sipas Konventës së Ramsarit, që nga viti 1995. Me vendim të Këshillit të […]

Parku Kombëtar i "Butrintit"

Parku Kombëtar i “Butrintit”

Parku Kombëtar i Butrintit është një nga zonat më të rëndësishme të trashëgimisë sonë kulturore, arkeologjike, mjedisore dhe turistike të vendit. Me vendim të Këshillit të Ministrave nr.59, datë datë 26.1.2022 Parku Kombëtar “Butrint”, ka sipërfaqe 8 622.2 ha. Ndodhet 25 km larg qytetit të Sarandës dhe shtrihet nga brigjet e detit Jon të fushëgropës […]

Rezervat Natyror i Menaxhuar “Liqeni i Shkodrës”

Rezervat Natyror i Menaxhuar “Liqeni i Shkodrës”

Rezervat Natyror i Menaxhuar “Liqeni i Shkodrës”, me Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 60, datë 26.1.2022 u miratua ndryshimi i sipërfaqes së ekosistemit natyror/ligatinor “Liqeni i Shkodrës”, shpallur “rezervat natyror i menaxhuar” (kategoria IV e zonave të mbrojtura), nga 26 535 ha në 24 049.75 ha. Liqeni i Shkodrës ndodhet në veriperëndim të Shqipërisë, […]

NA NDIQNI

Facebook: AKZM Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

Telefono:
E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane

Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM