Në zbulim të Lagunës së Vainit

Laguna e Vainit, një ndër ekosistemet natyror – lagunor më të rëndësishme të bregdetit shqiptar të Adriatikut. Zona përbëhet nga një sistem lagunash (Kune, Merxhani, Vain, Zajet etj.) të lidhura me njëra tjetrën nga Lumi Drin dhe më poshtë me lumin Mat.   Shumëllojshmëria e habitateve në këtë zone dhe karakteristikat e tyre natyrore kanë […]

Hartimi i projektit “Eko Park Ulza”

Është mbajtur takimi i parë mbi hartimin e projektit për Eko Park Ulza, me pjesëmarren e Ministres së Turizmit dhe Mjedisit dhe përfaqësues nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura dhe ekspertë të ndryshëm. Ulza është një prej perlave pak të zbuluara që ka një vlerë të çmuar në biodiversitet po e po, ama mund […]

Mbahet në Vlorë mbledhja e Komitetit të Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura

Në qytetin e Vlorës është zhvilluar mbledhja e radhës së Komitetit të Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura, nën drejtimin e Prefektit të Qarkut dhe me prezencën e Drejtoreshës së Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura Znj. Daniel Pirushi.   Gjatë takimit u diskutua mbi shtimin e sipërfaqeve të Zonave të Mbrojtura mjedisore, konkretisht të Parkut […]

Thëllëza e Malit në fokus të Kamerave Kurth

Thëllëza e malit (Alectoris graeca), ishte në fokus të kamerave kurth, të instaluara në Parkun Kombëtar “Bredhi i Hotovës-Dangëlli”, nga specialistët e AdZM Gjirokastër për monitorimin e faunës.   Thëllëza është shpend tipik i vendeve malore të pjerrëta me orientim nga jugu dhe i maleve të zhveshur, me bimësi të pakët. Parku Kombëtar “Bredhi i […]

Mbahet në Dibër Komiteti i Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura

Në ambientet e AdZM Dibër është zhvilluar mbledhja e radhës e komitetit të menaxhimit të zonave të mbrojtura, nën drejtimin e Prefektit të qarkut Dibër Z. Nexhbedin Shehu dhe me pjesëmarrjen e Drejtoreshës së Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, Znj. Daniel Pirushi.   Takimi kishte për qëllim pasqyrimin e situatës në Parkun Kombëtar “Lurë […]

Në zbulim të Parkut Natyror Qafështamë

Parku Natyror Qafështamë është I pozicionuar rreth 20 km larg Krujës, ky park dallohet për vlerat e tij natyrore dhe pyjet e virgjëra, në të cilat kryesojnë: pisha e zezë, ahu, lajthia, shkozë, ara, dellinja, boshtra dhe shumë lloje bimësh medicinale. Burimet e shumta ujore janë një tjetër pasuri e zonës, disa prej të cilave […]

Në zbulim të RNM Gërmenj-Shelegur

Rezervati Natyror i Menaxhuar Gërmenj-Shelegur ndodhet në Qarkun e Korçës. Është një zonë ndërkufitare, ku harmonizohen malet me luginat e thella, ligatinat, përrenjtë e rrëmbyer e në veçanti pyjet e dendura, të përbërë nga bredhi, lisi dhe pisha e zezë. Një denstinacion ideal për të shijuar natyrën, ecjet e gjata dhe pse jo të bëni […]

NA NDIQNI

Facebook: AKZM Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

Telefono:
E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane

Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM