Njoftim për vend të lirë pune, Roje Mjedisore, Kukës

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura në zbatim të Ligjit nr. 81/2017 “Për zonat e Mbrojtura”, Ligjit nr. 7961, datë 12.7.1995 “Kodi i Punës i Republikës së Shqipërisë”, i ndryshuar, VKM-së nr. 102, datë 04.02.2015 “Për krijimin dhe mënyrën e organizimit e të funksionimit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura e të Administratës Rajonale […]

Vjosa Park Kombëtar, Kumbaro vizitë zyrtare në Athinë

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit Mirela Kumbaro Furxhi gjatë vizitës së saj zyrtare në Athinë u takua me ministrin e Mjedisit dhe Energjisë së Greqisë, Kostas Skrekas së bashku me zëvendësministrin Giorgos Amiras ku diskutuan për shpalljen e lumit Vjosa Park Kombëtar dhe bashkëpunimin për të krijuar parkun ndërkufitar Vjosa-Aoos.   Së shpejti do të nënshkruhet një […]

Gjirokastër, konsultim me publikun për rritjen e shkallës së mbrojtjes dhe shpalljen e Lumit Vjosa Park Kombëtar

Zhvilluam në Gjirokastër dëgjesën publike për rritjen e shkallës së mbrojtjes dhe shpalljen e Lumit Vjosa Park Kombëtar. Të pranishëm ishin Prefekti i Gjirokastrës, Kryetari i Këshillit Bashkiak, përfaqësues nga bashkitë, Gjirokastër, Dropull, Libohovë, profesorë të universitetit dhe të tjerë përfaqësues të shoqërisë civile. Me grupet e interesit rrahëm mendimet mbi përfshirrjen mbi vlerat natyrore […]

100 vjetori i Shërbimit Pyjor Shqiptar, Kumbaro: Viti 2024 “Viti i Pyjeve”

Në kuadër të 100-vjetorit të Shërbimit Pyjor Shqiptar u mbajt një ceremoni në Universitetin Bujqësor të Tiranës, ku Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro vlerësoi punën e bërë përgjatë viteve në administrimin dhe mbrojtjen e pyjeve, si dhe i përgëzoi për ixhinjerët e vjetër të pyjeve, mes tyre dhe shefin e sektorit të menaxhimit […]

Tepelenë, konsultim me publikun për rritjen e shkallës së mbrojtjes dhe shpalljen e Lumit Vjosa Park Kombëtar

U zhvillua në Tepelenë dëgjesa e 3-të publike për rritjen e shkallës së mbrojtjes për Lumin Vjosa, Park Kombëtar. Ishin të pranishëm Prefekti i Fierit dhe Kryetarët e Bashkive, Tepelenë e Memaliaj, përfaqësues nga Bashkitë Mallakastër, Përmet e Këlcyrë, si dhe nga Prefektura, Gjirokastër. Grupi i ekspertëve prezantoi Planin e shpalljes së Lumit Vjosa Park […]

Vlorë, konsultim me publikun për rritjen e shkallës së mbrojtjes dhe shpalljen e Lumit Vjosa Park Kombëtar

Zhvilluam në Vlorë dëgjesën publike për rritjen e shkallës së mbrojtjes dhe shpalljen e Lumit Vjosa Park Kombëtar. Me grupet e interesit rrahëm mendimet mbi përfshirrjen e kësaj zone në rrjetin kombëtar të zonave të mbrojtura, vlerat natyrore e biologjike, vlerat turistike të bazuara në trashëgiminë natyrore dhe identitetin kulturor, zonimin e zonës natyrore dhe […]

Njoftim për vend të lirë pune

  Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura në zbatim të Ligjit nr. 81/2017 “Për zonat e Mbrojtura”, Ligjit nr. 7961, datë 12.7.1995 “Kodi i Punës i Republikës së Shqipërisë”, i ndryshuar, VKM-së nr. 102, datë 04.02.2015 “Për krijimin dhe mënyrën e organizimit e të funksionimit të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura e të Administratës […]

Dëgjesë publike mbi “Planin e shpalljes së Parkut Kombëtar Lugina e Vjosës”

Qeveria shqiptare është angazhuar për krijimin e Parkut Kombëtar të Luginës së Vjosës që do të përfshijë dhe mbrojë të gjithë rrjedhën e lumit Vjosa nga kufiri grek deri në detin Adriatik, duke përfshirë degët e tij me rrjedhje të lirë. Pas një pune intensive gjashtë mujore të ekipit prej 30 ekspertësh kombëtarë dhe ndërkombëtarë, […]

Vijon bashkëpunimi i shkëlqyer midis Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura dhe Prespa Ohrid Nature Trust – PONT

Pas përfundimit me sukses të granteve të planifikuara në vitin 2022, drejtoresha e AKZM, znj. Daniel Pirushi dhe drejtoresha ekzekutive e PONT, znj. Mirjam de Koning nënshkruan marrëveshjen e përbashkët, mbi miratimin e 4 granteve për vitin 2023 për 4 zona të mbrojtura në fokus të PONT, siç janë: Parku Natyror Korab-Koritnik, Parku Kombëtar Alpet […]

Zhvillohet në Shqipëri Censusi Ndërkombëtar i Shpendëve Ujor 2023

Në datat 14-15 Janar 2023 është zhvilluar në Shqipëri si edhe në 142 vende të botës, Censusi Ndërkombëtar i Shpendëve Ujor. Mbështetur në Konventat Ndërkombëtare dhe legjislacionin shqiptar për mbrojtjen e faunës së egër, Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura prej vitesh është përfshirë në realizimin e këtij censusi. Rreth 97 ekspertë nga 12 drejtoritë […]

NA NDIQNI

Facebook: AKZM Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura
Instagram: @akzmalbania
Twitter: @akzmalbania

NA KONTAKTONI

Telefono:
E-mail: Info@akzm.gov.al
Adresa: Bulevardi “Dëshmoret e Kombit” Nr.1,1001,Tirane

Orari
E hënë – E enjte 08:00 – 16:30
E Premte 08:00 – 14:00

MINISTRIA E TURIZMIT DHE E MJEDISIT

ZBULO MË SHUMË PËR AKZM