Rezervat Natyror i Menaxhuar/ Park Natyror

Rrushkulli

Emri i Zonës së Mbrojtur: Rezervati Natyror i Menaxhuar Rushkull   KATEGORIA  IV    v  Urdhër Nr.2Datë. 26.12.1995 M.Bujqësisë dhe Ushqimit v  Sipërfaqja:  610.96 Ha v  Koordinatat  gjeografike: A- X = 43 71 400   Y = 45 90 380       D- X = 43 76 450   Y = 45 95 570.                                                 B- X = 43 73 070   Y= 45 74 100        E-  X = 43 75 780  Y= 45 95 410                                                …

Bogova

Bogova Ndodhet në Qarkun e Beratit dhe në rrethin e Skraparit. Sipëfaqja aktuale është 330.00 ha. Rezervati Natyror i Menaxhuar i Bogovës (Skrapar), në aspektin ekologjik paraqitet në gjendje të mirë. Sipëfaqja e tij është e mbuluar, kryesisht, nga shkurret, ku dominon ilqja (Querque ilex). Frekuente, mbas ilqes, paraqitet edhe shqopa, mareja, dëllinja, etj. Pjesa më e madhe e ekosistemit paraqitet në gjëndje të mirë dhe kushtet ekologjike duken të qëndrueshme. Kjo situatë…

Liqeni i Shkodrës

Emri i Zonës së Mbrojtur: Rezervat Natyror i Menaxhuar: Liqeni i Shkodrës   Kategoria e IV Vendimi me të cilin është shpallur:Nr 684,date 2.11.2005   Sipërfaqja 26535Ha.   Vendodhja Ndodhet në Qarkun e Shkodrës ,bashkitë   Shkodër dhe Malësi e madhe. Zonë e mbrojtur (ZM) ndërkufitare. Pjesa e Malit të Zi të liqenit është Park Kombëtar dhe Zonë e Ramsarit. Është liqeni më i madh i Ballkanit dhe një nga më të rëndësishmit e…

Korab Kortnik

Emri i Zonës së Mbrojtur: "Korab-Koritnik" Kategoria:  Rezervat Natyror i Menaxhuar / Park Natyror (IV) Vendimi me të cilin është shpallur: V.K.M nr.898 date,21.12.2011 Sipërfaqja, vendodhja, kordinatat: 20663.4 ha  Ka një sipërfaqe prej  55.550.2ha . Nga kjo sipërfaqe 34,886.8 ndodhen në territorin e qarkut Kukës dhe  20,663.4, në territorin e qarkut Dibër. Parku është pjesë edhe e zonës ndërkufitare me Parkun Kombëtar të Mavrovës (Maqedoni) dhe nëpërmjet një bio-korridori lidhet…
Page 2 of 2

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay