Rezervat Natyror i Menaxhuar/ Park Natyror

Balloll

Emri i Zonës së Mbrojtur: Rezervati Natyror i Menaxhuar, Balloll

1. Kategoria: IV-të.

2.Vendimi i shpalljes rezervati natyror: Rregullore e Ministrisë së Bujqësisë nr.1 27.07.1977

3. Sipërfaqa,vendndodhja –kordinatat: ndodhet në fshatin Çorogjaf, bashkia Policcan me këto kordinata: 

Veri- pika 1-.4413322.24 l/ 4493314.25 v.

Lindje-pika 2.4415598.10 l/4492125.39v.

Jug -pika 3.. 4415191.14 l/4491277.07v

Perëndim -pika 4-4413830.77l/4491787.89 v.

Sipërfaqa: 330 ha

4. Rruga që mund të shkohet:  Berat- Velabisht-Drobonil-Zhitom-Terpan-Çorogjaf.

5. Përfaqësuesit specifik të florës dhe faunës: Përbëhet kryesisht nga: dushqet, pishë mesdhetare, shkoza, mëlleza, mollë e egër, thana, dëllinja, murizi, cermendeli, etj. Mbulesa barishtore: graminace, groshina, fieri etj. Kafshë dhe shpendët: deri i egër, ujku, dhelpra, lepuri i egër, kunadhja, baldosa, shqiponja, skifteri, mëllinja, guak, breshkat, disa lloje zvaranikësh dhe shumë lloje zoqsh.

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay