Rezervat Natyror i Menaxhuar/ Park Natyror

Balloll

Emri i Zonës së Mbrojtur: Rezervati natyror i menaxhuar, Balloll

1. Kategoria: IV-t.

2. VendimI i shpalljes Rezervat Natyror: Rregullore e Ministrisë së Bujqësisë: Nr.1 27.07.1977

3. Sipërfaqa, vendndodhja –kordinatat: Ndodhet në fshatin Corogjaf, Bashkia Poliçan me këto kordinata: 

Veri- pika 1. 4413322.24 L/ 4493314.25 V.

 Lindje-Pika 2. 4415598.10 L/4492125.39V.

 Jug -Pika 3.  4415191.14 L/4491277.07V

Perëndim -Pika 4. 4413830.77L/4491787.89 V.

Sipërfaqa: 330 ha

4. Rruga nga mund të shkohet:  Berat- Velabisht-Drobonil-Zhitom-Terpan-Corogjaf.

5. Përfaqësuesit specifik të florës dhe faunës: Përbëhet kryesisht nga: Dushqet, pishë mesdhetare, shkoza, melleza, mollë e egër, thana, dëllinja, murizi, cermendeli, etj. Mbulesa barishtore: Graminace, groshina, fieri etj. Kafshët dhe shpendët: Deri i egër, ujku, dhelpra, lepuri i egër, kunadhja, baldosa, shqiponja, skifteri, mëllinja, guak, breshkat, disa lloje zvaranikësh dhe shumë lloje zoqsh.

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay