Rezervat Natyror i Menaxhuar/ Park Natyror

Rrushkulli

Emri i Zonës së Mbrojtur: Rezervati Natyror i Menaxhuar Rushkull  

KATEGORIA  IV   

v  Urdhër Nr.2Datë. 26.12.1995 M.Bujqësisë dhe Ushqimit

v  Sipërfaqja:  610.96 Ha

v  Koordinatat  gjeografike: A- X = 43 71 400   Y = 45 90 380       D- X = 43 76 450   Y = 45 95 570.

                                                B- X = 43 73 070   Y= 45 74 100        E-  X = 43 75 780  Y= 45 95 410

                                                C- X = 43 90 400   Y= 45 91 000        F-  X = 43 74 190   Y = 45 93 100

v  Qyteti i Durrësit: Rezervat  27 km

v  Durrës: Bregdet-Hamalle  32 km

v  Kthesa e Ariut: Hidrovor  13

Flora: Trungishte  me  pishë  mesdhetare, pishë e butë, pishë  e egër,  cungishte  me plep  të bardhë, plep i  egër, verri, frashër, vidh, lis  etj. Sipërfaqe të pyllëzuar me selvi, dhe akacie si dhe palma, leoland, ekualipt, agavie, juka etj

v  Kati shkurror:  Shkozë  (Carpinus betulus L), Krifshë,  pak  shqopë dhe pak  gjineshtër.

v  Kati  barishtor: Graminacet  (festuka, poa, telishi)

 

      

v  Gjitarët : Derri i egër, dhelpra, çakalli, lepuri, baldosa etj.

v  Të kultivuar ( ardhur) – Ariu, Luani, Tigri, Kuaj, Lopë, etj.

v  Shpendët: Rosa,  Bajza, Pëllumbi i egër, Gugashi, Grifsha, Mëllenja, Harabeli, Pata e egër,Skifteri, Lejleku, Pulëbardha, Pulinza etj,

v  Peshqit: Levrek, kocë, shkallinë, shkunes, dental, kerr shtizë, shpatë, njalë, mlysh, sardele, krap,omur, ballgjan, qefull etj.

v  Reptilet: Gjarpëri, nëpërka, kërmilli, breshka, hardhuca etj.

v  Shtetërore: 564.73 Ha

v  Private: 43.64 Ha

v  Urbane: 2.59 Ha

Pikat natyrore të frekuentuara

v  Rezervat ish fazaneria  nga vizitorë dhe turistë

v  Bregdet Rrushkull-ish Reparti  ushtarak

v  Hamalle-Hidrovor- Godull

 Objektet e pushimit

v  Restorantet, Bar, ish Fazaneria (rezervat)

v  Bar “Mullolli” Rrushkull

v  Restorant “Kurti” Perlat.

v  Taverna “Kulla” Kullë

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay