Peizazhe të Mbrojtur

Pogradeci

Emri i Zonës së Mbrojtur:Peisazh i Mbrojtur Tokësor-Ujor i Pogradecit

  1. Kategoria: V Peizazh i Mbrojtur

Vendimi me të cilin është shpallur: Nr.80,date 18.02.1999

Sipërfaqja, vendndodhja-kordinatat:27323 ha. Në pjesën jug-perëndimore të pellgut ujëmbledhës të liqenit të Ohrit

Kordinatat:

veri:468088.03 m E;

4548626.07 m N,

jug:474247.18 m E;

4523340.21 m N,

lindje:486490.47 m E;

4525342.81 m N,

perendim:

 

  1. Rrugët me anë të të cilave shkohet në destinacion

Tiranë-Pogradec (128 km;2 h 19 min); Korçë-Pogradec ( 39.5 km; 41 min

  1. Përfaqësuesit specifik të Florës dhe Faunës

Flora: Geshtenja(Castanea sativa)/Korani(Salmo letnica)

  1. Monumente natyre:

1.Burimi i Drilonit

2.Guri Kamjes

3.Fragment shkëputje tektonike Pogradec

4.Shpella e Memelishtit

5.Selvitë e kishës Pogradec

6.Sallkeni i Tushemishtit

7.Shpella e Najazmës Tushemishtit

4. Objekte kulturore, fetare, historike brenda zonës:

1.Mozaiku i Linit

2.Rrënojat e kalasë së Pogradecit

3.Kisha e Shën Mërisë Pogradec

4.Muzeu i Qytetit

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay