Zonat RAMSAR

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/260

Laguna e Karavastasë - Pisha e Divjakës

Emri i Zonës së Mbrojtur: Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta

Eshtë pjesë e Konventës së Ramsarit që prej 29/11/1995 dhe mban nr. 781 në Regjistrin Ramsar.

  1. Kategoria: II
  2. Vendimi me të cilin është shpallur: VKM 413, dt 28/8/1994
  3. Sipërfaqja, vendodhja, kordinatat: Përfshin Pishën e Divjakës 1162 ha, zonën e Kularit 850 ha dhe sip.l agunore prej 3967 ha. midis lumenjve Shkumbin në veri dhe Seman në Jug, në perëndim deti Adriatik dhe lindje kodra e Divjakës.
  4. Rrugët me anë të të cilave shkohet në destinacion: autostrada SH4 Durrës-Fier deri në rotondën e Cermës së Sipërme (38 km), këtu vazhdohet me destinacion Divjakë për 17 km dhe ke arritur ëe destinacion.
  5. Përfaqësuesit specifik të Florës dhe Faunës. karakterizohet nga pylli me pisha mesdhetare, pisha e butë (pinus pinea) dhe pisha e egër (pinus halopensis). Përfaqësuesi me specifik i faunës është pelikani kaçurrel (pelicanus crispus), laguna është i vetmi vend në Shqipëri ku ai ndërton foletë.
  6. Monumente natyre

1.Ishulli i Kularit

2.Kordoni litoral i lagunës së re

3.Godulla e Pishës

4.Pisha e Egër

5.Ishulli i Pelikanit

6.Vidhat e Zharrnecit

7.Gorrica e kodrës së Kryekuqit

8. Dunat e Oazit Divjakë

7. Objekte kulturore, fetare, historike brenda zonës: Kemi disa objekte me rëndësi të veçantë: Kisha e Shën Thanasit në Karavasta (shek. XVIII), rrënojat e qytetit antik të Arnisës.

8. Objekte në shërbim të komunitetit: qendra e vizitorëve, qendra shëndetësore, hotele

Fotogaleri

{gallery}260{/gallery}

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay