Zonat RAMSAR

Liqeni i Prespave

Emri i Zonës së Mbrojtur: Parku Kombëtar “Prespa” Kategoria: Park Kombëtar (II) Vendimi me të cilin është shpallur: Nr.80 dt 18.02.1999; Pjesë e Konventës së Ramsarit me vendimin Nr. 489, Datë 13.06.2013 Sipërfaqja, vendndodhja-kordinatat: Sip. 27.750 Ha, Prespë, Qarku Korçë         Kordinatat: N  41°56’28” S   40° 40’ E   21 °3’37” Ë  20 °50’ Rrugët me anë të të cilave shkohet në destinacion Rruga auto Korçë-Pika e kalimit kufitar Goricë dhe Rruga nacionale Korçë  Bilisht. Degëzimi…

Liqeni i Shkodrës-Lumi i Bunës

Emri i Zonës së Mbrojtur: Rezervat Natyror i Menaxhuar: Liqeni i Shkodrës Kategoria e IV Vendimi me të cilin është shpallur:Nr 684,date 2.11.2005   Sipërfaqja 26535Ha. Vendodhja Ndodhet në Qarkun e Shkodrës ,bashkitë   Shkodër dhe Malësi e madhe. Zonë e mbrojtur (ZM) ndërkufitare. Pjesa e Malit të Zi të liqenit është Park Kombëtar dhe Zonë e Ramsarit. Është liqeni më i madh i Ballkanit dhe një nga më të rëndësishmit e tij Koordinatat…

Kanali i Çukës-Butrint-Kepi i Stillos

Emri i Zonës së Mbrojtur: Kanali i Çukës-Butrint-Kepi i Stillos Kategoria: Eshtë pjesë e Konventës së Ramsarit që prej datës 28.03.2003 dhe mban nr. 1290 Kategoria II e IUNC-it për Kategorinë e Menaxhimit të Zonave të Mbrojtura. Nr. Site 1290, dt.28.3.2003 Vendimi Nr. 531. datë 31.10.2002 i KM “Shpalljen e kompleksit ligatinor të Butrintit dhe të territorit përreth tij (Liqeni i Butrintit, Parku Kombëtar i Butrintit, Kepi i Stillos, ishujt e…

Laguna e Karavastasë - Pisha e Divjakës

Emri i Zonës së Mbrojtur: Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta Eshtë pjesë e Konventës së Ramsarit që prej 29/11/1995 dhe mban nr. 781 në Regjistrin Ramsar. Kategoria: II Vendimi me të cilin është shpallur: VKM 413, dt 28/8/1994 Sipërfaqja, vendodhja, kordinatat: Përfshin Pishën e Divjakës 1162 ha, zonën e Kularit 850 ha dhe sip.l agunore prej 3967 ha. midis lumenjve Shkumbin në veri dhe Seman në Jug, në perëndim deti Adriatik dhe…

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay