Lajme Flash

Rezervë Strikte Natyrore

Kardhiq

Emri i Zonës së Mbrojtur:    Rezervat strikt natyror/ Rezervat shkencor “ Kardhiq”

  1. Kategoria:  I
  2. Vendimi me të cilin është shpallur: VKM nr. 102 date 15.01.1996
  3. Sipërfaqja, vendndodhja - kordinatat:

         - Sipërfaqja e pergjithshme e zonës është 1800 ha

         - Eshtë i vendosur në zonën veri - perëndimore të rrethit të Gjirokastrës, në një largësi prej 22 km larg tij.

 - Kordinatat:

a.Në veri: Përroi i Piksit (44 15 838.61   44 42 129.87)
b.Në Lindje: Përroi i Qafë Mollës (44 18 376.85   44 41 829.74)
c.Në Jug: Maja Kershait (1782.8m) (44 20 254.80  44 87 696.53)
d.Në Perëndim:  Qafa e Skërficës (812.0m) (44 15 392.70  44 37 319.22).
  1. Rrugët me anë të të cilave shkohet në destinacion: Për të shkuar në destinacion përshkohet rruga nacionale Ura e Kardhiqit – Prongji - Zhulat
  1. Përfaqësuesit specifik të Florës dhe Faunës:

        -Flora përfaqësohet nga: Bredhi i bardhë, panja emalit, krekëza, frashëri, dushqet, rrobulli e pisha e zezë etj

         -Fauna përfaqësohet nga: derri i egër, dhia e egër, lepuri i egër, ujku, dhelpra, thëllëza e malit etj.

  1. Monumente natyre:

-          Kanioni i Piksit

  1. Objekte kulturore, fetare, historike brenda zonës: nuk ka
  2. Objekte në shërbim të komunitetit; nuk ka

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Norbert Jokl KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay