Rrapi i Palasës

Ndodhet në fshatin homonim, komuna Himarë e rrethit të Vlorës. Përfaqëson një dru të veçuar rrapi me lartësi rreth 18 m, diametër të trungut rreth 3 m dhe perimetri i tij rreth 10 m dhe moshë mbi 300 vjeçare. Ruhet në gjëndje të mirë. Ka shërbyer si vend takimi për kuvendet e fshatit. Ka vlera shkencore (biologjike), didaktike, estetiko – kulturore dhe turistike. Vizitohet duke ndjekur intinerarin Vlorë – Palasë.
 

 

< Faqja Mbrapa -------------- Faqja Tjeter >

<<< Faqja Pare -------------- Faqja Fundit >>>

Qarku Vlore