Lisat e Shënthanasit

 

Ndodhet në afërsi të qytetit të Korçës, rreth 1000 m mbi nivelin e detit. Përfaqëson disa lisa me lartësi rreth 15 m, diametër të trungut rreth 30-50 cm dhe perimetër të tij rreth 1 m. Kanë moshë 80 – 100 vjeçare dhe vlera shkencore (biologjike), didaktike, estetike, ekonomike, klimaterike e turistike. Vizitohen sipas intinerarit qyteti i Korçës – kisha e Shënthanasit.

 

< Faqja Mbrapa -------------- Faqja Tjeter >

<<< Faqja Pare -------------- Faqja Fundit >>>

Qarku Korçe