Rrapi i Libohovës

Gjendet në qendër të qytetit të Libohovës të rrethit të Gjirokastrës. Dru i veçuar i rrapit (Platanus orientalis), me lartësi 32 m, diametër trungu 220cm, perimetër trungu 692 cm, perimetri i kurorës ëhstë 80 m, moshë 220 vjeçare. Ky monument ka vlera shkencore, estetike, historike dhe turistike. Ai ruhet ende në gjendje shumë të mirë. Vihen re bashkim natyror i disa degëve. Burimi i ujit nën kurorën e rrapit e bënë edhe më tërheqës dhe çlodhës mjedisin për çdo vizitor. Vizitohet sipas intinerarit të degëzimit të superstradës Gjrokastër – Kakavijë deri në qytetin e Libohovës. Aty mund dë vizitoni edhe kalanë e qytetit.

 

< Faqja Mbrapa -------------- Faqja Tjeter >

<<< Faqja Pare -------------- Faqja Fundit >>>

Qarku Gjirokaster