Maja e Boshtrës (Macukull)

Ndodhet në afërsi të fshatit Macukull komuna me të njëjtin emër në rrethin e Matit, 1118 m mbi nivelin e detit. Përbën një gur ranor me moshë tortoniane, me formë të veçantë (piramidale), i formua nga proceset e erozionit dhe era. Është i gjatë deri në 900 m, 500 m i gjerë dhe 100 m i lartë. Ka vlera shkencore (gjeologjike, gjeomorfologjike), didaktike dhe kulturore. Vizitohen sipas rrugës rurale Shoshaj (Burrel) – Qafë Murrë – Macukull. Maja e Boshtrës (Mat).

 

 

< Faqja Mbrapa -------------- Faqja Tjeter >

<<< Faqja Pare -------------- Faqja Fundit >>>

Qarku Diber