Njoftime

Hapen konkurimet për kursin Alfred Toepfer Trashëgimia Natyrore

Federata EUROPARC ju fton për të ndjekur kursin Alfred Toepfer Trashëgimia Natyrore Të drejtën për të aplikuar e kanë të rinjtë e angazhuar me punë në Zonat e Mbrojtura në institucion, ose shoqëri civile. Qëllimi i bursave është që të rritet bashkëpunimi ndërkombëtar dhe të avancohen cilësia, risia dhe dimensioni evropian i Zonës së Mbrojtur. Programi ofron mundësinë e mbështetjes financiare për individët për një vizitë studimore në një ose…

Kurs "Menaxhimi i Turizmit në Vendet e Trashëgimisë Botërore

Kurs "Menaxhimi i Turizmit në Vendet e Trashëgimisë Botërore   "Menaxhimi i Turizmit në Vendet e Trashëgimisë Botërore", prodhuar nga rrjeti UNESCO "Kulturë, Turizëm dhe Zhvillim", ofron një hyrje për turizmin në vendet e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Ne kuader te parimeve dhe doktrinavet e UNESCO-s, MOOC mbulon teknologjitë e komunikimit, ekonominë, menaxhimin dhe planifikimin, dhe më shumë. Ajo synon hartuesit e politikave, menaxherët e vendeve, studentët dhe njerëzit aktivë në…

Intership pranë qendrës së Vizitorëve Parku Kombëtar Detar "Karaburun Sazan"

INTERNSHIP pranë qendrës së Vizitorëve Parku Kombëtar Detar "Karaburun Sazan"   Me mbështetjen e UNDP Albania fillon nga data 20.02.2018 aplikimi për dy pozicione internship pranë qendrës së vizitorëve në Rradhimë e cila është implementuar në funksion të Parkut Detar "Karaburun Sazan". Ky internship zhvillohet në kuadër të përmirësimit të mbulimit dhe menaxhimit efektiv të zonave të mbrojtura detare dhe bregdetare, faza e II-të. Ky aplikim vlen për të gjithë ata të…

Konkurrrim me ide kreative, në kuadër të Ecapital Culture 2016

Konkurrrim me ide kreative, në kuadër të Ecapital Culture 2016 I/e nderuar Në kuadër të procesit të bashkëpunimit të vendeve të përfshira në Strategjinë e Bashkimit Evropian për Makrorajonin Adriatiko-Jonian ( EUSAIR) dhe prioriteteve në kuadër të Shtyllës së Katërt “Turizmi I Qëndrueshëm”, inkurajojmë institucionet që ju përfaqësoni dhe gjithë partnerët tuaj, të bëhen pjesë e konkurrimit me ide kreative dhe inovative të iniciativës së mëposhtme. Afati për të aplikuar…

Menaxher i Pavarur i Projektit për zbatimin e një Qendre për Shpëtimin e arinjve në Shqipëri

Kerkohet Menaxher i Pavarur i Projektit për zbatimin e një Qendre për Shpëtimin e arinjve në Shqipëri FOUR PAWS International është një organizatë ndërkombëtare e cila kujdeset për mirëqenien e kafshëve. Ajo është me seli në Vjenë si dhe ka disa zyra dhe projektesh në mbarë botën. FOUR PAWS synon të mbështesë qeverinë shqiptare në ndërtimin e një qendre shpëtimi për arinjtë keqtrajtuar në Shqipëri. Përveç çështjes së shëndetit të…

Mundesi trajnimi per punonjesit e Zonave te Mbrojtura

  Capacity building is at the core of our work in the Federation. EUROPARC members can benefit from several opportunities developed by the Directorate and the Federation sections: join an annual training seminar organised in Siggen, participate in the severalworkshops organised during our Annual Conference, or even benefit from the numerous tools we provide to our members, like the Communications Toolkit, specially designed toimprove communication skills of Natura 2000 managers. Despite the opportunities within the Federation and EUROPARC…

Konkurs fotografie Wiki Loves Earth 2016 in Albania

Konkurs fotografie Wiki Loves Earth 2016 in Albania  Wiki Loves Earth është një konkurs ndërkombëtar fotografik rreth zonave të mbrojtura natyrore. Këtë vit, për herë të parë, këtij konkursi i bashkohet edhe Shqipëria. Ngjarja do të zhvillohet nga data 1-30 qershor 2016 dhe organizohet nga anëtarët e grupit Wikimedians of Albanian Language User Group.Qëllimi i Wiki Loves Earth Albania është dokumentimi i trashëgimisë natyrore në Shqipëri, si dhe mbledhja e sa më…

Shkollë verore në Gjenevë

  Shkollë verore në Gjenevë   Universiteti i Gjenevës në bashkëpunim me UNDP dhe Alenacën e Studimeve Mjedisore hap një shkollë vere, e cila mund të ndiqet dhe nga studnetë shqiptarë. Bashkangjitur keni formularin e aplikimit dhe informacionin në lidhje me organizimin e shkollës së verës në kuadër të GEPP (Global Environmental policy programme) që do të zhvillohet gjatë 28 Gusht-7 Shtator në Gjenevë. Linku, ku gjeni formularin: www.unige.ch.formcont

Trajnim per specialistet e Zonave te Mbrojtura ne Kroaci, 11-17 Nentor

https://docs.google.com/forms/d/15JR2BXFin9xZWxTddYGPj4WIgxn0V1lJCGb1JMoaFeM/viewform?c=0&w=1

Kurs 8 javor on line

Kurs 8 javor on line: Kursi ka për qëllim trajnimin e hartuesëve të politikave, menaxherët dhe praktikuesit e sistemeve të zonave të mbrojtura. Pjesëmarrësit do të fitojnë një mënyrë të re konvceptimi që do t’u shërbejë për zgjidhjen e çështjeve kryesore që lidhen me hartimin dhe menaxhimin e sistemeve të zonave të mbrojtura. Ata do të kenë një shans për të ndërvepruar me specialistë të zonave të mbrojtura nga të…

Drejtori i AKZM-së, Zamir Dedej nënshkruan memorandum bashkëpunimi me homologun çek

Drejtori i AKZM-së, Zamir Dedej nënshkruan memorandum bashkëpunimi me homologun çek   Më datë 13 tetor, 2015 Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura të Republikës së Shqipërisë, AKZM dhe Agjencia e Mbrojtjes së Natyrës së Republikës Çeke, AMN nënshkruan një memorandum bashkëpunimi “Për shkëmbimin e eksperiencave dhe informacionit” gjatë vizitës së Kryeministrit, Edi Rama, në Republikën Çeke. Nga pala shqiptare ky memorandum u nënshkrua nga Z.Zamir Dedej, Drejtori i AKZM-së…

22 Shtatori, Dita pa makina

Ministri i Mjedisit, Lefter Koka, u bën thirrje dhe inkurajon të gjithë qytetarët në javën pa makina (16-22 shtator).“Në veçanti, në datën 22, të lini makinën tuaj në shtëpi, ashtu si shumë qytetarë të tjerë evropianë. Ecni, përdorni biçikletat ose drejtojuni transportit publik! Të paktën një ditë në vit të gjithë meritojmë ajër më të pastër”, apelon ministri. Kjo është një nismë e Bashkimit Evropian e cila shtrihet në të…

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay