Lajmet e fundit

Të gjithë mbrojtës të pyjeve” nismë e AZM Elbasan

Administrata e Zonave të Mbrojtura në Qarkun Elbasan, ka dalë me një inisiativë të veçantë për të nxitur shoqërinë civile, specialistë pyjesh apo mjedisi, biologë, studentë, pasionantë të natyrës, njerëz të thjeshtë, me qëllim krijimin e një grupimi shoqëror për të diskutuar dhe vepruar me aksione të vogla esenciale që mund të sjellin ndryshime pozitive në ruajtjen dhe mirëmbajtjen e parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë. Kjo inisiativë vjen nga administrata e këtij…

Takim me komunitetin e Vermoshit, Tamares dhe Boges

Hapja e programit u bë nga Elvana Ramaj, përfaqësuese e Ministrisë së Mjedisit, më pas përshëndetën Kryetari i Bashkisë së Malësisë së Madhe Tonin Marinaj dhe përfaqësuesja e Projektit ECRAN-BE, Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, Zamir Dede prezantoi rolin e AKZM-së në menaxhimin dhe monitorimin e zonave të mbrojtura si dhe zgjerimin e sipërfaqeve të tyre. Më pas u bë prezantimi i projekteve bashkëpunuese të…

Studim mbi shpalljen e Parkut Kombetar te Alpeve

Po diskutohet studimi mbi shpalljen e Parkut Kombetar te Alpeve me komunitetin e Valbones. Nje muaj me pare eshte diskutuar ky projekt me komunitetin e Thethit dhe me pas do te diskutohet me ate te Vermoshit. Aktiviteti po zhvillohet nga AKZM ne bashkepunim me Ministrine e Mjedisit dhe GIZ-in.

Mbremje Festive ne qender te Himares!

Ftojmë të gjithë qytetarët, datë 23 Korrik ora 20:00-21:30 në sheshin kryesor të Himarës, të bëhen pjesë e festimeve me grupin e valleve të fëmijëve, këngë të ndryshme nga fëmijët/këngëtar, grupet polifonike të Himarës, valle tradicionale të Himarës etj. Agjencia Kombetare e Zonave të Mbrojtura është duke finalizuar procesin e shpalljes së kësaj zone "Park Natyor". Së shpejti kjo zonë do të jetë një vlerë e shtuar në Rrjetin e…

Takim me punonjësit e Parkut Kombetar Shebenik-Jabllanice

Inplemetimi i Planit të Menaxhimit të parkut kombëtar Shebenik-Jabllanicë dhe hapat që do të ndiqen në lidhje me aktivitetet e përcaktuara ishte tema e takimit të përbashkët ndërmjet drejtuesve të IUCN dhe Administratës të Zonave të Mbrojtura në Librazhd. Të përfshirë në këtë projekt janë dhe shoqëria civile cila po jep një kontribut të rëndësishëm në funksion të promovimit të vlerave ekoturistike dhe social ekonomike të zonës!!

Forcimi i kapaciteteve kombëtare për mbrojtjen e natyrës

Drejtori i Agjencise se Zonave te Mbrojtura, AKZM, Zamir Dedej, gjate nje interviste te dhene per ALSAT TV, ku flet per projektin IPA 2013 “Forcimi i kapaciteteve kombëtare për mbrojtjen e natyrës - përgatitje për rrjetin ‘Natura 2000'”, si dhe per punen qe po behet per nje manaxhimin sa me te mire te Zonave te Mbrojtura.

Gjuetia e paligjshme

Gjuetia e paligjshme, AZM, Shkodër dhe OMP monitorojnë 24 orë liqenin dhe lumin Buna Ndalohet dhe sekuestrohet një gjenerator dhe materialet e tjera Për të ndaluar gjyetinë e paligjshme të peshkut Administrata e Zonave të Mbrojtura, Shkodër sëbashku me Organizatën e Menaxhimit të Peshkimit po monitorojnë 24 orë liqenin e Shkodrës. Konkretisht, është kapur një gjenerator dhe materialet janë sekuestruar. Procedurat ligjore po i ndjek policia kufitare. Në kuadër të…
Page 5 of 5

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Norbert Jokl KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay