Lajmet e fundit

Konferenca "Drejt rrjetit Natura 2000 në Shqipëri"

“Natura 2000” është thembra e vlerave të mbrojtjes së natyrës. Duke përqafuar standardet e BE-së, Shqipëria po përparon drejt plotësimit të kushteve për hapjen e negociatave në kapitullin e mjedisit dhe ndrysheve klimaterike. Projekti NaturAl ka bërë një punë shumë të rëndësishme, duke afruar rrjetin e zonave të mbrojtura në Shqipëri në linjë me rrjetin e BE-së Natura 2000”. tha Ambasadori i BE-së në Shqipëri Soreca, i cili foli në…

MEET Video promovimi per Zonat e Mbrojtura ne Mesdhe

Rrjeti MEET ndihmon në promovimin e turizmit në zonat e mbrojtura në të gjithë rajonin e Mesdheut. Ndiqni videon e krijuar në kuadrin e Projektit#DestiMED të Interreg MED Program! https://drive.google.com/file/d/1Uou3EL1rHmAiTjqu6lRdJm0y0IVmE_H6/view?usp=sharing

Buletini i AKZM JANAR 2019

Njihuni me punen e bere nga AKZM ne Janar te vitit 2019   https://drive.google.com/open?id=14uVLsLUW0qtEz4OE7NdkQ1HKvtjv16cWhttps://drive.google.com/open?id=14uVLsLUW0qtEz4OE7NdkQ1HKvtjv16cW

Klosi: Lançojmë nisjen e punës për censusin e shpendëve në 26 zona

Nis puna për censusin e shpendëve të ujit në 26 zona të mbrojtura, por jo vetëm, nga veriu në jug, për vitin 2019. Të dhënat e vitit 2018 treguan se numri i shpendëve të ujit në vendin tonë është rritur ndjeshëm! Kjo edhe si pasojë e vendimeve të rëndësishme të ndërmarra nga qeveria në mbrojtje të mjedisit, siç është moratoriumi i gjuetisë. “Ndryshimi shumë i madh i specieve të ndryshme…

Buletini AKZM Dhjetor 2018

AKZM ju prezanton me aktivitetet, punën e këtij institucioni gjate muajve të fundit paraqitur nëpërmjet këtij buletini, i cili do të jetë i përmuajshëm   Buletinin e lexoni në linkun e mëposhtëm  https://drive.google.com/file/d/1iULL52y2IDgKipxshMx16dJUfbfQgS5h/view

Projekti LASPEH "Speciet dhe Habitati e Adriatikut të ulët"

Projekti LASPEH "Speciet dhe Habitati e Adriatikut të ulët" Projekti LASPEH "Speciet dhe Habitati e Adriatikut të ulët" financohet nga Programi Interreg IPA CBC Itali-Shqipëri Mali i Zi. Projekti, i financuar nga Aneksi 3 i prioriteteve- Mbrojtja e Mjedisit, menaxhimi i rriskut dhe strategjia e karbonit të ulët - me një buxhet rreth 500,000.00 €, synon të promovojë dhe mbështesë mbrojtjen e biodiversitetit për zvogëlimin e tkurrjes së diversitetit biologjik…

Lancohet projekti LASPEH ne Berat

Lancimi i projektit LASPEH (Speciet dhe habitatet e Adriatikut), financuar nga Programi INTERREG IPA CBC Itali-Shqipëri-Mali I Zi 2014/2020.   Konsorciumi i Menaxhimit të Parkut Natyror Rajonal "Duna Bregdetare nga Torre Canne në Torre San Leonardo" është përfituesi kryesor i këtij projekti në bashkëpunim me partnerin shqiptar (Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura), një partner malazez (Ndërmarrja Publike e Parqeve Kombëtare të Malit të Zi) dhe tre partnerë italianë (Organi…

Lancimi i projektit LASPEH (Speciet dhe habitatet e Adriatikut), financuar nga Programi INTERREG IPA CBC Itali-Shqipëri-Mali I Zi 2014/2020.

Lancimi i projektit LASPEH (Speciet dhe habitatet e Adriatikut), financuar nga Programi INTERREG IPA CBC Itali-Shqipëri-Mali I Zi 2014/2020.   Lancimi i projektit LASPEH (Speciet dhe habitatet e Adriatikut), bashkë financuar nga Programi INTERREG IPA CBC”, Itali-Shqipëri-Mali i Zi rreth 500.000 € u mbajt më 27-28 shtator në Ostuni, Pulia.  Konsorciumi i Menaxhimit të Parkut Natyror Rajonal "Duna Bregdetare nga Torre Canne në Torre San Leonardo" është përfituesi kryesor i…

Ministri Klosi në Ditën Botërore të Rangers-ave: Fituam një nga betejat e para për natyrën

Gjykata Administrative i ka dhënë të drejtë ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit duke lënë në fuqi vendimin për anullimin e ndërtimit të HEC-eve në kanionet e Osumit.  Lajmin e ka dhënë  ministri Blendi Klosi në Ditën Ndërkombëtare të Rangers, i cili theksoi se ky vendim është lajmi më i mirë që mund të jepej në një ditë që shënon simbolin e ruajtësve të mjedisit  “Gjykata administrative e shkallës së parë…

Italia shpëton tre arinj shqiptarë, i strehon në parkun e Romës

Gianni, Sam dhe Mary u shpëtuan dhe tashmë ndodhen në shtëpinë e re të tyre, Bioparco, në Romë të Italisë. Bëhet fjalë për tre arinj të murrmë, të cilët nëse do të rrinin në Shqipëri, do të kishin një jetë gjithë keqtrajtime dhe shfrytëzime. Është kjo ajo që thonë mediat italiane, lidhur me shpëtimin e tre arinjve shqiptarë, ku për shpëtimin e tyre u përfshinë tre shoqata për mbrojtjen e…

Lancohet Projektit Blue Land

Lancohet Projektit Blue Land, ose ndryshe Territoret Blu, i cili do të synoj krijimin e një modeli të përbashkët, i cili do të zbatohet dhe në zonat e tjera bregdetare të mesdheut. Në konferencë ishin të pranishëm Oranela Çuçi, Zv.Ministre e Turizmit dhe Mjedisit, Zamir Dedej, Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Zonae të Mbrojtura, Nino Merola Drejtor i AICS, Cooperaciopne Italiane në Shqipëri dhe të tjerë përfaqësues të institucioneve të…

AKZM dhe NaturAL prezantojnë në Comacchio trashëgiminë natyrore të Shqipërisë

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura mori pjesë për të dytën herë në Panairin Ndërkombëtar të Turizmit Natyror për Vëzhgimin e Zogjve (birdwatching fair) në Comacchio, Itali. Kjo pjesëmarrje u sigurua me mbështetjen e Projektit NaturAL, i financuar nga Bashkimi Evropian si një mundësi e mirë për promovimin e zonave të mbrojtura në Shqipëri si destinacione turistike të qëndrueshme. Panairi Ndërkombëtar i Birdwatching dhe Natyrës në Comacchio, Itali, në Parkun e…

Promovohen paketat turistike permes projektit DestiMED

Jemi te lumtur qe jemi shume afer zbatimit te paketave ekoturistike permes Projektit DestiMED ne Shqiperi duke promovuar keshtu sherbimet e vyera te Zonave te Mbrojtura ne menyren me te qendrueshme. Per me shume ndiqni videon prezantuese te Projektit DestiMED.   https://www.facebook.com/meetnetwork.org/videos/1033407013478040/

Dita Botërore e Jetës së Egër, Inventarizimi i Faunës së Egër

Mbi Ditën Botërore të Jetës së Egër AKZM me mbështetjen e NaturAL dhe GIZ realizohen për herë të parë inventarizimin e 40 specieve të rrezikuara 3 Marsi është Dita Botërore e Jetës së Egër, ditë kur festohet larmishmëria e formave të jetës së egër të faunës dhe florës si dhe për t’u vetëdijësuar për të mirat e shumta që ne, njerëzit marrim nga ruajtja dhe mbrojta e tyre. Jeta e…

Censusi i shpendëve dimërues 2018, një hap drejt zhvillimit të turizmit elitar

Klosi: Censusi kombëtar i shpendëve 2018 shtrirje më të madhe gjeografike, 10- fishim kapacitetesh. Nga laguna e Kune-Vainit ku ndodhej për të parë nga afër mbajtjen e censusit kombëtar të shpendëve dimëorë të ujit për vitin 2018, ministri i Turizmit dhe i Mjedisit, Z. Blendi Klosi shpalli aksionin kombëtar në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë, për kontrollin dhe ndëshkimin e subjekteve që kapin, balsamosin apo ekspozojnë shpendë të rralla.  “Nuk…

Inagurohet Qendra e Informacionit, Radhimë

Në kuadër të Ditës Botërore të Turizmit dhe Vitit Ndërkombëtar të Zhvillimit të Turizmit të Qëndrueshëm 2017, Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi inaguroi Qendrën e Informacionit, Radhimë, e cila do t’i shërbejë turistëve që duan të vizitojnë Parkun Kombëtar Detar Karaburun Sazan. Në ceremoni ishin të pranishëm dhe Z. Nino Merola, Drejtor i Agjencisë Italiane për Bashkëpunim dhe Zhvillim, Z. Brian J. Williams, Koordinator i Përhershëm i OKB…

Kongresi i I i Ranger-save

Kongresi i I i Ranger-save   Në kuadër të festimeve të Ditës Botërore të Rangers – ave, Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura dhe Shoqata e Parqeve Kombëtarë të Shqipërisë, me mbështetjen e projektit NaturAL, të financuar nga Bashkimi Evropian, koordinuar nga Agjencia Italiane për Zhvillim dhe Bashkëpunim në partneritet me Unionin Ndërkombëtar për Mbrojtjen e Natyrës (IUCN) dhe Shoqatën e Botanistëve Italianë (SBI), kanë organizuar një sërë aktivitetesh në…

Dita Botërore e Mjedisit, 5 qershor aktivitete nga AdZM-të

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Mjedisit, 5 qershor u zhvilluan një sërë aktivitetesh nga AdZM-të e Qarqeve, të cilat konsistojnë në pastrime të territoreve të Zonave të Mbrojtura nga nxënësit e zonës dhe orë mësimore mbi natyrën në shkollat brenda zonave të mbrojtura. Prespë Më 5 qershor AdZM Korçë në bashkëpunim me Bashkinë Pustec, organizoi aksionin “Për një Park të pastër, në një mjedis të pastër”, i cili konsistoi…

“Shtëpia e Gjelbër” i jep AKZM-së një Qendër Vizitorësh në Drilon

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Mjedisit, 5 qershor, Shoqata Jofitimprurëse “Shtëpia e Gjelbër” i jep në përdorim dhe pa asnjë detyrim një Qendër Vizitorësh në Drilon, Administratës Rajonale të Zonave të Mbrojtura, Korçë. Për këtë arsye dy drejtuesit, Nënkryetari i Shoqatës “Shtëpia e Gjelbër, Enkelejd Karanxha dhe Drejtori i AdZM, Korçë, Mihallaq Qirjo lidhin një marrëveshje. Kush shkon për të vizituar Pogradecin është e pamundur të mos bëjë një…

Çeljet faza e dytë të Projektit “Rezervati Ndërkufitar i Biosferës Prespë”

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Mjedisit, 5 qershor në Qendrën e Vizitorëve të Prespës, Njësia Bashkiake Pustec, Qarku Korçë, zhvillohet ceremonia e çeljes së fazës së dytë të Projektit “Rezervati Ndërkufitar i Biosferës Prespë”. Në këtë ceremoni marrin pjesë Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, AKZM, Zamir Dedej, drejtori i AdZM, Korçë, Mihallaq Qirjo, Presidenti i Institutit për Mbrojtjen e Natyrës, INCA-s Gent Kromidha, si partner lokal…
Page 1 of 5

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay