AKTIVITETE

Gjuetia e paligjshme

Gjuetia e paligjshme, AZM, Shkodër dhe OMP monitorojnë 24 orë liqenin dhe lumin Buna Ndalohet dhe sekuestrohet një gjenerator dhe materialet e tjera Për të ndaluar gjyetinë e paligjshme të peshkut Administrata e Zonave të Mbrojtura, Shkodër sëbashku me Organizatën e Menaxhimit të Peshkimit po monitorojnë 24 orë liqenin e Shkodrës. Konkretisht, është kapur një gjenerator dhe materialet janë sekuestruar. Procedurat ligjore po i ndjek policia kufitare. Në kuadër të…

Pastrimi i Parkut kombëtar të Dajtit

Akzm Albania dhe AdZM Tiranë së bashku me Shkollen e Mesme "Ymer Lala" zhvilluan aksionin për pastrimin e Parkut Kombëtar të Dajtit. Në bashkëpunim me komunitetin dhe me nxënësit e shkollave u pastrua një pjesë e madhe  e këtij parku që frekuentohet nga vizitorët. Problematike në këtë park është hedhja e mbeturinave në tokë duke ndotur ambientin dhe natyrën. Me këtë  rast, AKZM u bën thirrje qytetarëve të mbajnë të pastër hapësirën…

Ndërtimet pa leje në zonat e mbrojtura do të prishen

Zonat e mbrojtura që njëkohësisht janë edhe zona turistike, por që në to janë ngritur ndërtesa pa leje dhe jashtë arkitekturës së traditës së zonës si hotele, bujtina, apo lokale ku priten turistë dhe vizitorë të shumtë, do të ndërhyhet që këto ngrehina t’i përshtaten arkitekturës tradicionale dhe të paisen me leje ndërtimi. Zona turistike e Thethit apo edhe të tjera që do jenë pjesë e parkut kombëtar të alpeve,…

Parku Kombëtar i Alpeve, zonë e mbrojtur midis tre shteteve

“Parku Kombëtar i Alpeve do të ketë një sipërfaqe të propozuar prej 86 mijë ha dhe do të jetë më i madhi në vend”, shprehet Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, Zamir Dedej. Sipërfaqja aktuale e zonave të mbrojtura në vend është 16% e territorit të Shqipërisë, por AKZM veç menaxhimit dhe mbrojtjes së këtyre zonave ka si qëllim edhe zgjerimin e tyre, ndaj dhe ka nisur të…

Kontrolle ne ZM, Qarku Elbasan

Punonjësit e parkut kombëtar Shebenik-Jabllanicë patrullojne deri në orët e vona të natës në lidhje me abuzimet që mund të ndodhin në hapsirën e këtij parku.  AKZM cdo dite e me teper po kontrollon zonat e mbrojtura nga demtuesit dhe keqberesit. Abuzuesit do te vihen para drejtesise

Stebleva turistike dhe Çesma e Gjizaxhiut

Stebleva shtrihet midis zonës së Dibrës dhe asaj të Librazhdit. Ajo është perlë e vërtete për bukuritë e rralla natyrore. Është shumë e përshtatshme për turizëm, pasi verës ka lulëzim të plotë, ndërsa dimrit mbulohet me borë, pra është e përshtatshme për turizmin e bardhe dhe sportin e skive. Shumë steblevas, tashme biznesmene, kanë ndërtuar shtëpi ku qëndrojnë për pushime.Qëndra e turizmit klimaterik malor ngrihen në vende ku kushtet klimaterike…

Të gjithë mbrojtës të pyjeve” nismë e AZM Elbasan

Administrata e Zonave të Mbrojtura në Qarkun Elbasan, ka dalë me një inisiativë të veçantë për të nxitur shoqërinë civile, specialistë pyjesh apo mjedisi, biologë, studentë, pasionantë të natyrës, njerëz të thjeshtë, me qëllim krijimin e një grupimi shoqëror për të diskutuar dhe vepruar me aksione të vogla esenciale që mund të sjellin ndryshime pozitive në ruajtjen dhe mirëmbajtjen e parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë. Kjo inisiativë vjen nga administrata e këtij…

Takim me komunitetin e Vermoshit, Tamares dhe Boges

Hapja e programit u bë nga Elvana Ramaj, përfaqësuese e Ministrisë së Mjedisit, më pas përshëndetën Kryetari i Bashkisë së Malësisë së Madhe Tonin Marinaj dhe përfaqësuesja e Projektit ECRAN-BE, Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, Zamir Dede prezantoi rolin e AKZM-së në menaxhimin dhe monitorimin e zonave të mbrojtura si dhe zgjerimin e sipërfaqeve të tyre. Më pas u bë prezantimi i projekteve bashkëpunuese të…

Studim mbi shpalljen e Parkut Kombetar te Alpeve

Po diskutohet studimi mbi shpalljen e Parkut Kombetar te Alpeve me komunitetin e Valbones. Nje muaj me pare eshte diskutuar ky projekt me komunitetin e Thethit dhe me pas do te diskutohet me ate te Vermoshit. Aktiviteti po zhvillohet nga AKZM ne bashkepunim me Ministrine e Mjedisit dhe GIZ-in.

Mbremje Festive ne qender te Himares!

Ftojmë të gjithë qytetarët, datë 23 Korrik ora 20:00-21:30 në sheshin kryesor të Himarës, të bëhen pjesë e festimeve me grupin e valleve të fëmijëve, këngë të ndryshme nga fëmijët/këngëtar, grupet polifonike të Himarës, valle tradicionale të Himarës etj. Agjencia Kombetare e Zonave të Mbrojtura është duke finalizuar procesin e shpalljes së kësaj zone "Park Natyor". Së shpejti kjo zonë do të jetë një vlerë e shtuar në Rrjetin e…

Takim me punonjësit e Parkut Kombetar Shebenik-Jabllanice

Inplemetimi i Planit të Menaxhimit të parkut kombëtar Shebenik-Jabllanicë dhe hapat që do të ndiqen në lidhje me aktivitetet e përcaktuara ishte tema e takimit të përbashkët ndërmjet drejtuesve të IUCN dhe Administratës të Zonave të Mbrojtura në Librazhd. Të përfshirë në këtë projekt janë dhe shoqëria civile cila po jep një kontribut të rëndësishëm në funksion të promovimit të vlerave ekoturistike dhe social ekonomike të zonës!!

Forcimi i kapaciteteve kombëtare për mbrojtjen e natyrës

Drejtori i Agjencise se Zonave te Mbrojtura, AKZM, Zamir Dedej, gjate nje interviste te dhene per ALSAT TV, ku flet per projektin IPA 2013 “Forcimi i kapaciteteve kombëtare për mbrojtjen e natyrës - përgatitje për rrjetin ‘Natura 2000'”, si dhe per punen qe po behet per nje manaxhimin sa me te mire te Zonave te Mbrojtura.

Gjuetia e paligjshme

Gjuetia e paligjshme, AZM, Shkodër dhe OMP monitorojnë 24 orë liqenin dhe lumin Buna Ndalohet dhe sekuestrohet një gjenerator dhe materialet e tjera Për të ndaluar gjyetinë e paligjshme të peshkut Administrata e Zonave të Mbrojtura, Shkodër sëbashku me Organizatën e Menaxhimit të Peshkimit po monitorojnë 24 orë liqenin e Shkodrës. Konkretisht, është kapur një gjenerator dhe materialet janë sekuestruar. Procedurat ligjore po i ndjek policia kufitare. Në kuadër të…
Page 5 of 5

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay