AKTIVITETE

Dita Botërore e Mjedisit, Ministri Koka apel studentëve dhe qytetarëve për të ruajtur mjedisin

Dita Botërore e Mjedisit, Ministri Koka apel studentëve dhe qytetarëve për të ruajtur mjedisin Ministri Koka:  Dita Botërore e Mjedisit, iniciativë globale në mbrojtje të faunës së egër. Ministri Koka:  Shqipëria  angazhim për këtë nismë  me moratoriumin e gjuetisë e shumë nisma të tjera ligjore. Ministri Koka: Ndjeshmëri ndaj mjedisit u kërkohet të gjitha institucioneve si edhe qytetarëve  AKZM me studentët kontratë bazuar në ligjin e vullnetarizmit për monitorimin e…

Dita e Pelikanit Kaçurel në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta

Në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta u mbajt Dita e Pelikanit Kaçurel. Ky aktivitet zhvillohet në kuadër të programit rajonal për Menaxhimin e Ligatinave dhe Ruajtjen e Pelikanit Kaçurrel në Pellgun e Mesdheut. Kjo ditë organizohet për herë të dytë në Shqipëri dhe ka si qëllim rritjen e ndërgjegjësimit për mbrojtjen dhe ruajtjen e këtij lloji me rëndësi globale. Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta është shembulli i qartë i shtimit të faunës së egër,…

Parku Kombetar i Dajtit, nenshkruhet marrveshja e bashkepunimit mes AKZM dhe APR

Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura (AKZM) dhe Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit (APR), nënshkruajnë një marrëveshje për lehtësimin dhe përmirësimin e kryerjes së funksioneve përkatëse të të dy Agjencive për menaxhim/konservim kundrejt praktikave të rekreacionit dhe zhvillimit të qëndrueshëm ekoturistik rajonal në Parkun Kombëtar të Dajtit (PKD) Qëllimi i kësaj Marrëveshje është përcaktimi i formave të bashkëpunimit dypalësh ne mënyrë që të sigurohet aksesi i qytetarëve dhe komuniteteve lokale…

Konferencë në Kopështin Botanik të Romës: Ruajtja e biodiversitetit dhe zhvillimi i qëndrueshëm në Shqipëri

  Konferencë në Kopështin Botanik të Romës me temë: Ruajtja e biodiversitetit dhe zhvillimi i qëndrueshëm në Shqipëri   Më 22 prill 2016 me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Tokës një grup me përfaqësues nga Ministria e Mjedisit, AKZM, AdZM sëbashku me përfaqësues të IUCN dhe Natura 2000 zhvilluan një Konferencë në Kopështin Botanik të Romës me temë: Ruajtja e biodiversitetit dhe zhvillimi i qëndrueshëm në Shqipëri: Një thirrje për…

Përfaqësuesi i Konventës së Bernës, Eladio Fernandos Galiano: Këshilli i Europës është Pro moratoriumit të gjuetisë, shpallur nga qeveria shqiptare”

Më dt: 14 prill -15 prill 2016 në Tiranë po mbahet workshopi mbi Konventën e Bërnës, ku janë të ftuar ekspertë ndërkombëtar, përfaqësuesi i Zyrës së Bernës, Eladio Fernandos Galiano, zv.Ministri i Mjedisit Kledi Xhaxhiu, Drejtori i AKZM-së, Zamir Dedej si dhe përfaqësues nga shoqëria civile dhe institucionet e tjera. Ëorkshopi organizohet nga Ministria e Mjedisit dhe Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura.                Përfaqësuesi i Zyrës së Bernës, Eladio…

Të pastrojmë lumenjtë: Bëhu i zgjuar! Vepro me Përgjegjshmëri!

Të pastrojmë lumenjtë: Bëhu i zgjuar! Vepro me Përgjegjshmëri!   Tiranë, 31 Mars 2016. Studentë, përfaqësues të shoqërisë civile, pushtetit vendor, vullnetarë dhe pjesëtarë të komunitetit të Librazhdit i janë bashkuar iniciativës së Projektit “Forcimi i Kapaciteteve Kombëtare për Ruajtjen e Natyrës – Përgatitja për Rrjetin Natura 2000” (IPA 2013-Natura 2000) dhe Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura (AKZM) për pastrimin e vijës së lumit Shkumbin nën sloganin Bëhu i zgjuar!…

Prezantohen planet e menaxhimit të Peisazhit të Mbrojtur, Lumi Buna dhe Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanic

Prezantohen planet e menaxhimit të Peisazhit të Mbrojtur, Lumi Buna dhe Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanic. Të pranishëm ishin Zv.Ministri i Mjedisit, Klejdi Xhaxhiu, Drejtori  për Shqipërinë I Cooperacione Italiane, Andrea Senatori, Drejtori i AKZM-së, Zamir Dedej, Drejtues të IUCN, Natura2000, etj.  Në këtë kuadër stafi i Agjencisë Kombëtare tè Zonave të Mbrojtura zhvilloi një workshop, ku përveçse  u prezantuan këto dy studime u shpjegua dhe qasja metodologjike, sipas të cilit ato…

Ministri Koka: Së shpejti në Parlament do të kalojmë ligjin e ri për Zonat e Mbrojtura

Ministri Koka: Së shpejti në Parlament do të kalojmë ligjin e ri për Zonat e Mbrojtura   AKZM zhvilloi analizwn vjetore tw vitit 2015 dhe objektivat e vitit 2016 të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura (AKZM). I pranishëm në analizën e vitit të parë të punës për këtë agjenci ishte Ministri i Mjedisit Z. Lefter Koka dhe prezantimi u bë nga kreu i AKZM-së, Z. Zamir Dedej dhe drejtues…

Mbrojtja e biodiversitetit në Evropën juglindore, Shqipëria pjesë e projektit

Mbrojtja e biodiversitetit në Evropën juglindore, Shqipëria pjesë e projektit Ministria e Mjedisit dhe AKZM, tashmë janë pjesë e një projekti të madh për mbrojtjen e biodiversitetit në Evropën juglindore. Projekti “Open Regional Fund” u lancua në Beograd nga data 4-5 shkurt 2016. Ky project financohet nga Ministria Federale Gjermane e Ekonomisë dhe Zhvillimit, dhe zbatohet në nivel rajonal nga GIZ. Projekti synon rritjen e bashkëpunimit midis grupeve të interesit…

Televizioni gjerman publikon një dokumentar për natyrën shqiptare “Wildes Albanien - Në vendin e shqiponjave”

Për kameran e një televizioni gjerman Shqipëria nuk është vendi i zhurmës, varfërisë dhe i trazirave, por është vendi i bukurive të egra, ku gjenden habitate nga më të ndryshmet dhe me vlera natyrore të padiskutueshme. Institucionet shqiptare, Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura, (AKZM), komunitetet lokale dhe gjithë shqiptarët duhet të përpiqen t’i pasurojnë këto vlera natyrore, t’i mbrojnë dhe t’i promovojnë ato. Në faqen e vet ky televizion…

Rrezikohet fauna nënujore në liqenin e Ulzës

TIRANË, 26 Nëntor / ATSH / – Organizata “Miqësia Ulëz”, në bashkëpunim me OM Peshkimit të liqenit Ulëz-Shkopet dhe aktore të tjerë lokale, organizuan monitorimin e gjuetisë së peshkut në liqenin Ulëz dhe Shkopet në 5 grupe peshkatarësh, për të parë më nga afër sasinë dhe lloin e specieve të peshkut në këtë liqen dhe rezultatet e monitorimit ishin shqetësuese. Nga peshkimi i 5 grupeve u kapën vetëm 13 kg…

Parku Natyror i Zagorisë me nje plan menaxhimi të avancuar

TIRANË, 25 Nëntor / ATSH / – Parku natyror rajonal i Zagorisë së shpejti do të ketë një plan menaxhimi. Kjo zonë dallon për pasuritë natyrore dhe kulturore, po ashtu edhe për shumëllojshmërinë e florës dhe faunës së rrallë, por së fundmi disa specie po rrezikohen. Zagoria është një zonë tepër e lakmueshme për turizmin natyror dhe atë kulturor. Synimi që ky park natyror të mbrohet dhe të ketë një…

Ministri Koka apel donatorëve për mbështetjen në moratoriumin 10-vjeçar të pyjeve

Balkanweb publokon lajmin mbi aktivitetin e zhvilluar nga Ministria e Mjedisit dhe AKZM për prezantimin e "Programit Strategjik të Zonave të Mbrojtura 2016-2020"

Prezantohet “Programi strategjik i Zonave të Mbrojtura për 2016-2020” i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura

U prezantua sot “Programi strategjik i Zonave të Mbrojtura për 2016-2020” i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura (AKZM). Të pranishëm në këtë prezantim ishin Ministri i Mjedisit Z.Lefter Koka, Kryetari i Komisionit Parlamentar të Veprimtarisë Prodhuese dhe Mjedisit, Z. Eduart Shalsi, përfaqësues së delegacionit të Bashkimit Evropian në Shqipëri, përfaqësues të trupit diplomatik dhe donatorë të huaj në fushën e mjedisit.Në fjalën e tij, Ministri Koka shprehu kënaqësinë që vetëm…

Misioni i Qeverisë gjermane takon Z. Zamir Dedej, Drejtor i AKZM-së, dhe stafin e agjencisë

Misioni i Qeverisë gjermane takon Z. Zamir Dedej, Drejtor i AKZM-së, dhe stafin e agjencisë Misioni i Qeverisë gjermane kryesuar nga Z.Dirk Schattschneider, përfaqësues i Ministrisë gjermane të Ekonomisë në kuadër të takimeve që po zhvillon me Qeverinë Shqiptare, pati një takim me përfaqësues të stafit të AKZM-së kryesuar nga Drejtori i këtij institucioni, Z.Zamir Dedej. Në këtë takim Drejtori Dedej prezantoi punën e bërë deri tani nga stafi i…

Nis puna për pastrimin e mbetjeve në brigjet e liqenit Kukës-Fierzë

  TIRANË, 14 Nëntor /ATSH/ – Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura (AKZM) dhe AdZM e qarkut Kukes, në bashkepunim me shoqatën “Mbrojtja e Mjedisit” dhe bashkinë e këtij qyteti e me mbështetjen e The Drin Core Grup (DSC), Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med), ka nisur punën për pastrimin e mbetjeve të ngurta ne pikat më të ndotura në brigjet e liqenit të Fierzë- Kukës. Kjo veprimtari do të ndikojë…

Pylli i Ballollit, monument natyror me një biodiversitet të veçantë

Posted on 09:37 - 11 November 2015 by Nikolla Lena in Ceshtjet e Mjedisit, Kryesor, Lajme Nga Vendi, Turizem TIRANË, 11 Nëntor /ATSH/ – Monumentet natyrore në territorin tonë pyjor, janë të shumtë dhe kanë një histori të veçantë që i shoqëron. Në sipërfaqen pyjore të Qarkut të Beratit ka shumë të tillë, por e veçanta është se një pyll i tërë me një sipërfaqe rreth 330 ha është shpallur park natyror. Kjo sipërfaqe e menaxhuar ndodhet në…

Takim mbi Planin e Menaxhimit të Parkut Kombëtar të Alpeve, Projekti ECRAN

Ministria e Mjedisit, Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura si dhe grupet e interesit zhvilluan një takim për hartimin e Planit të Menaxhimit të Parkut Kombëtar të Alpeve, i cili u mbajt në datën 10 nëntor dhe do të vazhdoj deri më 12 nëntor 2 015. Shqipëria është palë përfituese në Projektin ECRAN të financuar nga BE nëpërmjet instrumentit TAIEX.   Për më shumë informacione, ju lutemi klikoni

Nikaj- Mërtur, çelen bujtinat e para për turizmin malor dhe të aventurës

TIRANË, 9 Nëntor /ATSH-Nikolla Lena/.- Nikaj-Mërturi është një park rajonal në zonën verilindore dhe zë pjesën perëndimore të rrethit të Tropojës, në anën veriperëndimore të luginës së Drinit, duke u kufizuar në lindje përmes Majës së Korës dhe Qafës së Kolçit me komunën e Bujanit dhe të Fierzës dhe në perëndim përmes Qafës së Ndërmanjës dhe Qafës së Agrit me komunat e Shalës, Shoshit dhe Temalit, të rrethit të Shkodrës.…

Nis testimi dendrometrik në pyjet e Elbasanit

TIRANË, 6 Nëntor / ATSH / – Në pyjet e qarkut të Elbasanit dhe në Zonën e Mbrojtur Shebenikë-Jabllanicë, ka nisur numerimi i drurëve për hektar sipërfaqe. Këto quhen sipërfaqe provë të përkohshme, sepse monitorimi i shtimit të drurëve për hapsirë, bëhet vazhdimisht. Të dhënat dendrometrike në pyjet e ahut dhe lisit realizohen për të nxjerrë volumin aktual dhe numrin e drurëve për hektar në këto pyje. Rritja mesatare vjetore…
Page 3 of 5

Regjistrohu me E-mail

Adresa/Kontakte

Rruga: Deshmoret e Kombit nr.1 KP:1000, Tiranë, Albania

Tel: +35542258120 / +35542225068

Email:
info@akzm.gov.al
denonco@akzm.gov.al

Rrjetat Sociale/Mobile App

googleplay